Huidtherapie-brabant-acnebehandeling

Acnebehandeling bij Huidtherapie Brabant

Voor acnetherapie bent u bij Huidtherapie Brabant in Tilburg, Dongen of Prinsenbeek aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van acne door middel van een acnebehandeling.

Acnetherapie

Acne is één van de meest bekende huidklachten binnen de huidtherapie. Over het algemeen weet iedereen hoe acne er uit ziet. Het is een huidbeeld met onder andere bultjes, puistjes, vlekjes en roodheid. Bent u benieuwd hoe acne met acnetherapie te behandelen is? Wat onze werkwijze is? Of bent u benieuwd hoe het zit met de acne behandeling vergoeding? Dit en meer is terug te vinden op deze pagina over een acne behandeling bij Huidtherapie Brabant.

Wat is acne?

Laten we bij het begin beginnen: wat is acne precies?

Acne is een ontsteking van de talgklieren in de huid. Acne uit zich in pukkeltjes, bultjes, puisten, mee-eters en roodheid gecombineerd met een droge of vette huid. Daarbij is de huid gevoelig en geïrriteerd.

Acne komt met name voor in het gezicht, maar kan ook voorkomen op de rug of borst. Daarnaast hoeft het niet alleen in de puberteit voor te komen. Ook volwassen vrouwen en mannen kunnen last hebben van acne.

Acnetherapie bij Huidtherapie Brabant

Vrijblijvend huidadvies? Vraag het ons gerust!

Acnetherapie-Huidtherapie-Brabant
Acnebehandeling-huidtherapie-brabant

Hoe gaat acnetherapie of een acne behandeling in zijn werk?

Onze huidtherapeuten zullen tijdens de acnetherapie de huid met acne behandelen dat afgestemd is op uw huidtype en verschijningsvormen. Tijdens een intakegesprek stellen we in overleg met u een behandelplan op dat aansluit op uw huidbeeld.

Een acne behandeling bij Huidtherapie Brabant gaat als volgt in zijn werk:

 • We starten met een oppervlaktereiniging met een wasgel of mousse.
 • Vervolgens behandelen wij de huid met een lotion. Deze verfrissende en milde lotion zorgt ervoor dat uw huid niet uitdroogt. De lotion heeft een antibacteriële werking en verwijdert overtollig talg.
 • Daarna is de huid klaar voor de dieptereiniging. Met een dunne naald worden er kleine openingetjes gemaakt waardoor het opgehoopte talg naar buiten wordt gedrukt. Puistjes, mee-eters en gerstekorrels worden zorgvuldig verwijderd.
 • In deze stap volgt meestal de glycolzuurpeeling. Mocht het zo zijn dat uw huidbeeld geen indicatie is voor een glycolzuurpeeling, dan maken we gebruik van een peeling die wel passend is.
 • Na de peeling wordt de huid geneutraliseerd en koelen wij de huid met koude kompressen.
 • Als laatste brengen wij een dagverzorging aan met een zonbeschermingsfactor van 30 of hoger. Deze crème beschermt de huid tegen de zon, trekt snel in en laat geen vette film achter.

Een acne behandeling bij Huidtherapie Brabant duurt gemiddeld een half uur. De huid is na de behandeling meestal lichtrood van kleur, maar dit trekt binnen een uur weer bij.

Aantal acne behandelingen

Hoeveel acne behandelingen er nodig zijn, hangt af van de ernst van de acne. Meestal starten we de acnetherapie met 1x per twee weken. Wanneer het huidbeeld verbeterd is, zullen wij de frequentie afbouwen. Dus dan komt u na drie of vier weken terug in de praktijk.

Omdat het uiten van acne van verschillende factoren zoals o.a. hormonen en stress afhankelijk is, adviseren we u om als onderhoud van uw huid 1x per 4 tot 8 weken langs te komen. Op deze manier wordt het huidbeeld van acne onder controle gehouden en is de kans op littekenvorming, roodheid en vlekjes minder groot.

Acne behandeling vergoeding

Een acne behandeling vergoeding ontvangt u vanuit het aanvullende pakket van uw zorgverzekering. Wat u precies vergoed krijgt voor acnetherapie is afhankelijk van uw verzekering en wat voor polis u heeft. U kunt daarom het beste informeren bij uw zorgverzekeraar wat voor u van toepassing is.

Acnetherapie in Tilburg, Prinsenbeek en Dongen

Kortom in onze huidtherapie praktijken in Tilburg, Prinsenbeek en Dongen helpen onze deskundige huidtherapeuten u graag op het gebied van acnetherapie en de acnebhandelingen. Ons team adviseert u graag en staat klaar voor al uw vragen.

Meer informatie over acnetherapie?

Benieuwd wat onze acne huidtherapeuten voor u kunnen betekenen? Onze therapeuten in Prinsenbeek, Tilburg en Dongen adviseren u graag op het gebied van acnetherapie. Daarnaast kunt u ook terecht bij ons voor bijvoorbeeld cosmetische behandelingen, huidverzorging, littekentherapie of lasertherapie. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Ons team staat voor u klaar om u verder te helpen.

Veelgestelde vragen

Nee, acne kan ook voorkomen op de rug of op de borst.

Nee ook bij meer dan 10% van de gevallen kan acne ook voorkomen bij volwassenen.

Nee dit kunt u beter niet doen. Hierdoor maakt u de ontsteking juist erger en kunnen er acne littekens ontstaan. Het is beter om de acne te laten behandelen.

Huidtherapeuten werken samen met huisartsen en medisch specialisten, zoals dermatologen en plastisch chirurgen. De huidtherapeut houdt indien nodig de arts op de hoogte van de aard en voortgang van de behandeling.

Een veel voorkomende vraag van onze cliënten is: ‘Wat kan ik zelf doen tegen acne?’ Door acne op tijd te behandelen, bijvoorbeeld met acne therapie, een gezonde levensstijl en acne producten is het mogelijk om acne te verminderen en littekens minder zichtbaar te maken.

Wij geven aanvullend op de acnebehandeling algemene voorlichting en adviezen mee voor thuis.

Zo is een goede verzorging van de huid van belang om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken. Met alleen een goede behandeling redt u het niet. Wij adviseren daarom het gebruik van aanvullende producten aangepast op uw wensen en uw huid. Op deze manier kunt u ook zelf bijdragen om de acne te verminderen.

Acne littekens zijn littekens die bij elke vorm van acne kunnen ontstaan. Maar ze worden vooral bij de ernstige vormen van acne gezien. Typische acne littekens zijn diepe putjes die vooral rondom de wangen cosmetisch storend kunnen zijn. Het lichaam maakt bindweefsel gebieden aan om de schade aan de huid door acne te herstellen. Dit bindweefsel heeft een andere structuur dan dat van de gewone huid. Dit is zowel te zien als te voelen.

De littekens die bij acne achterblijven, kunnen in de loop van de jaren iets veranderen, maar ze verdwijnen nooit helemaal. Littekens kunnen worden voorkomen, door acne op de juiste manier te behandelen en op tijd te starten met acnetherapie.

Er zijn verschillende manieren om acne littekens te behandelen:

Afhankelijk van de situatie bekijken we welke acne behandeling het beste bij u past.

Het aantal acne behandelingen dat u nodig heeft hangt onder andere af van de ernst van de acne. We kunnen dit tijdens een intakegesprek met u doornemen en beter inzichtelijk maken.

Een acne behandeling bij Huidtherapie Brabant duurt gemiddeld een half uur.

Huidtherapie Brabant werkt met acne producten van het merk Louis Widmer. Louis Widmer heeft een huidverzorgingslijn die speciaal is ontwikkeld voor de acnehuid. Door middel van deze producten worden onder andere de bloedcirculatie in de huid gestimuleerd, de talgproductie gereduceerd en de huid verdund door afschilfering van de dode huidcellen.

Daarnaast verhoogd het de celdeling zodat de huid sneller vernieuwd. We kunnen ook producten van Meditopics of Maria Galland inzetten. Wanneer door de huisarts of specialist medicatie is voorgeschreven wordt de behandeling hierop door ons aangepast.

Acnetherapie is niet opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Wel zijn er diverse aanvullende zorgverzekeringen die een vergoeding op een acnebehandeling bieden. Vraag uw zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Een aantal handige tips voor thuis:

 • Gezond eten en leven. Gezond leven betekent vooral voldoende slaap, beweging en frisse lucht. Ook goede voeding draagt bij aan een gezonde huid. Als u merkt dat u door een bepaald product meer puistjes krijgt, kunt u dat voedingsmiddel beter vermijden.
 • Elke dag schone bovenkleding, een washand, handdoek, kussensloop en nachtkleding gebruiken.
 • Krabben of zelf uitknijpen van puistjes raden we af. Dit kan een ontsteking veroorzaken en tot littekens leiden.
 • Kies voor producten op waterbasis als u make-up of zonnebrandmiddelen wilt gebruiken.
 • Strakke en synthetische kleding (direct op de huid) vermijden.
 • Was de huid niet met heet water.
 • Gebruik geen verschillende huidverzorgingsproducten door elkaar. Houdt het bij een lijn. Het liefst een product in overleg met de huidtherapeut.

U kunt een acnebehandeling krijgen in een van onze huidtherapie praktijken in Brabant. Zowel in onze huidtherapie praktijk in Tilburg, Dongen als Prinsenbeek voeren wij acnetherapie uit.

Meer informatie over een acnebehandeling?
Neem dan eens contact met ons op.