Check je vlekje; 17 mei is het Nationale Huidkankerdag

Aanstaande zaterdag 17 mei 2014 is de tweede nationale huidkankerdag. Op meer dan 80 locaties in Nederland krijgen bezoekers die zich hebben aangemeld op huidkankerdag.nl een controle van hun huid op ‘verdachte’ plekjes en vlekjes. Naast een huidcontrole ontvangen mensen ook adviezen over hoe ze de huid zelf het beste kunnen beschermen en controleren. Verschillende ziekenhuizen en behandelcentra doen mee aan de huidkankerdag. Tussen 10:00 – 13:00 zijn de gratis controles beschikbaar, waarvoor je ingeschreven moet staan.

Check je vlekje!

Huidtherapie Brabant wilt zich deze dag ook inzetten. Mensen kunnen in onze praktijk in Prinsenbeek tussen 10.00 – 12.00 uur langs komen voor een gratis huidcontrole. Daarnaast zullen ook wij adviezen geven over bescherming van de huid. Alhoewel wij geen diagnose kunnen stellen, kunnen wij wel mensen de mogelijkheid bieden hun huid te laten beoordelen door een huidtherapeut. Het is immers van belang dat ‘verdachte’ plekjes in een vroeg stadium gesignaleerd worden. Maar ook het benadrukken dat bescherming van de huid zo belangrijk is, kan naar onze mening niet vaak genoeg gemeld worden. Indien we iemand op deze dag zien met verdachte plekjes, zullen wij de betreffende persoon doorsturen naar de huisarts.

Hieronder een aantal feiten over huidkanker op een rij:

  • In tien jaar tijd is het aantal mensen met een eerste diagnose huidkanker gegroeid van 15.000 naar 45.000. Dat is 3x zoveel.
  • Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker.
  • Een op de vijf Nederlanders krijgt te maken met huidkanker.
  • Mensen met lichte huid (die snel verbranden) lopen het meeste risico op huidkanker.
  • Mensen die tijdens hun leven vaak in de zon komen, maken meer kans op huidkanker.
  • Op jonge leeftijd flink verbranden, verdubbelt de kans op huidkanker op latere leeftijd.

Uiteraard kunt u ook altijd contact met ons opnemen.