Wat is chemische peeling

Chemische peeling nodig?

Kom langs bij Huidtherapie Brabant in Prinsenbeek, Dongen of Tilburg voor een chemische peeling. 

Wat is een chemische peeling?

Als huidtherapeuten werken wij veelvuldig met chemische peelings om verschillende huidproblemen aan te pakken. Denk hierbij aan oneffenheden, grove poriën, pigmentvlekken, littekens, pukkels, acne en rimpels. Deze behandeling is geschikt voor bijna elke huidsoort en voor mensen van alle leeftijden. We behandelen naast het gezicht ook vaak de rug, de borst en de schouders.

In tegenstelling tot de oppervlakkige peelings (scrub) mag een middeldiepe peeling alleen worden uitgevoerd door huidtherapeuten en dermatologen. Deze specialisten weten precies welke werkzame stoffen veilig zijn voor jouw huidtype.

Chemische peeling bij Huidtherapie Brabant in Tilburg en Prinsenbeek

Chemische peeling

Chemische peeling nodig

Werkwijze

Tijdens de behandeling brengen we een speciale vloeistof op de huid aan. Deze vloeistof heeft de eigenschap om tot diep in de huid door te dringen, waardoor de bovenste huidlaag loslaat. Hierdoor worden alle dode huidcellen verwijderd, en wordt de huid aangespoord om snel nieuwe cellen aan te maken. Het is mogelijk dat de huid na de behandeling wat gaat vervellen, maar het resultaat is een stralende en gladdere huid.

Een chemische peeling zorgt voor een strakke, egale huid met een frisse teint

Soorten chemische peelingen

Binnen Huidtherapie Brabant passen wij verschillende soorten chemische peelingen toe, waaronder:

  • Vita Brite refreshner: Is zeer geschikt als introductiepeeling en voor onderhoudsbehandelingen. Hij is verfrissend voor alle huidtypen door fijne lijntjes glad te strijken, te verstevigen, te verhelderen en te hydrateren.
  • Lactic clear definer: Deze peeling hydrateert, egaliseert de huidteint en corrigeert pigmentatie. Geschikt voor ieder huidtype.
  • Hydroxy 30 rebuilder: Vermindert fijne lijntjes en rimpels, egaliseert de huidtextuur en pigmentatie en bouwt een gezonde huid op. 
  • Sal pulp definer: Verheldert de teint, vermindert acne en zorgt voor een betere balans van de huid.
  • Mineral retinol solution: Geneest, herstelt en onthult een mooiere huid. Deze oplossing kan worden gebruikt als een anti-aging behandeling of als tweede booster om vele andere peelings te versterken. 
  • Mineral jessner rebuilder: Corrigeert fijne lijntjes, verlicht pigmentvlekken en vermindert acné-littekens.
  • Mineral TCA rebuilder: Geavanceerde medische peeling. Corrigeert fijne lijntjes of acné-littekens, zonbeschadiging en pigment en is hiermee een goede peeling voor anti-aging en huidvernieuwing.
  • PRX-T33 Skin Boost: Het resultaat is na 1 behandeling al zichtbaar. Gezichtslijntjes vervagen, de huid ziet gladder, voller, egaler en de booster helpt de huid om de natuurlijke glans te herstellen en zorgt voor een diepe hydratatie.

Nieuwsgierig naar een chemische peeling?

Is jouw huid toe aan een chemische peeling? Peelingen zijn een waardevol onderdeel van een huidverbeteringsprogramma. Door de verschillende behandelingen die mogelijk zijn binnen chemische peelingen kun je precies de behandeling kiezen die past bij jouw huidtype of huidprobleem. Wil je advies over de juiste behandeling of wil je direct een afspraak boeken? Neem dan contact met ons op of plan een afspraak via de website.

Meer informatie over onze chemische peeling?
Neem contact met ons op!