Elektrisch ontharen

Bij huidtherapie Brabant behandelen we witte, blonde, rode en grijze haren door middel van elektrische ontharen. Deze behandeling valt onder huidtherapie. Helaas zijn de elektrische haren niet geschikt voor lasertherapie, maar elektrisch ontharen zorgt voor een mooi definitief/langdurig resultaat.

Behandeling

Elektrisch ontharen is een behandeling om storende haren ‘definitief’ te verwijderen. Deze vorm van definitieve/langdurige ontharing werkt door middel van stroom. Langs de haar wordt een dunne naald in de haarschacht gebracht. Vervolgens wordt er enkele seconden stroom gegeven, waardoor er warmte in het haarzakje ontstaat. Door de stroom worden de kiemcellen (dit zijn de cellen waaruit de haar groeit) vernietigd en de haar beschadigd, waarna de haar loslaat. De losse haar wordt met een pincet verwijderd. Op deze manier worden de haren één voor één behandeld worden. Eén enkele haar moet meerdere keren behandeld worden voordat hij definitief weg blijft.

Haargroeifasen en herstellend vermogen

Helaas is een haar na één behandeling niet definitief verwijderd. Dit heeft met te maken met de groeicyclus van de haren en het herstellend vermogen van het lichaam.

Haren doorlopen een bepaalde groeicyclus met verschillende fases. Alleen in de groeifase, zit de haar nog vast in de haarwortel en is de behandeling effectief. Niet alle haren zijn op het zelfde moment in de groeifase en aan de buitenkant van het lichaam is niet zichtbaar welke haren dat wel zijn.

Een haarzakje bevat vele cellen die ervoor kunnen zorgen dat er een haar gevormd wordt. Na één behandeling worden helaas niet al deze cellen vernietigd. Het lichaam heeft de gewoonte om na beschadiging en verwonding weer te gaan herstellen. Ook bij elektrisch ontharen is dit het geval. Vanuit de cellen die niet beschadigt zijn, zal het lichaam opnieuw een haar proberen te vormen. Door keer op keer te behandelen, zal dit steeds moeilijker gaan en uiteindelijk niet meer lukken. Het haarzakje is volledig vernietigd.

Aantal behandelingen

De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van de grootte van het behaarde gebied en het aantal aanwezige haren en de haargroeicyclus. Wij starten de behandeling meestal met 1x per 1 à 2 weken. Afhankelijk van het resultaat en voortgang van de behandelingen, wordt de behandelfrequentie aangepast. Het kan nodig zijn om uiteindelijk nog onderhoudsbehandelingen 1 tot 2x per jaar te blijven doen. In de toekomst kunnen bovendien altijd nieuwe haren ontstaan, zoals tijdens de menopauze en door het gebruik van bepaalde medicijnen.

Ervaringen van
andere klanten

Lieve meiden, professioneel advies en snel afspraak kunnen maken!!

Informeel en professioneel, fijn en effectief!

Informeel en professioneel, fijn en effectief!

Lieve meiden, professioneel advies en snel afspraak kunnen maken!!

Wat is het verschil tussen elektrisch ontharen en laserontharing?

Elektrisch ontharen kan toegepast worden bij alle soorten haar, ongeacht de kleur en de dikte, en bij alle huidtypen. De haren worden één voor één verwijderd, waardoor de behandeling tijdrovender is. Elektrisch ontharen is dan ook niet ideaal voor grotere oppervlakken. Om goed te kunnen epileren, moeten de haren enkele millimeters lang zijn. De kosten zijn per behandeling lager dan bij laserontharing.

Laserontharing kan alleen worden toegepast als de haren pigment bevatten. Dus de haren moeten donker van kleur zijn. Tijdens een lasershot, worden meerdere haren behandeld, en is daarom minder tijdrovend en uitermate geschikt voor grote oppervlakken. De haren hoeven bij de behandeling niet enkele millimeters lang te zijn, dus u mag scheren, knippen en ontharingscrème gebruiken, zelfs tot vlak voor de behandeling.

Adviezen

De behandeling met elektrisch ontharen is niet gevaarlijk voor de huid. Wel is het van belang onze adviezen op te volgen om schade aan de huid te voorkomen. Hieronder vindt u een aantal adviezen voor zowel voor- als na de behandeling.

Voor de behandeling:

  • Het is belangrijk dat u de haren niet zelf meer epileert met een pincet, hars of met touw.
  • Tussen de behandelingen mag u wel scheren, knippen , ontharingscrème gebruiken, maar zorg er wel voor dat op de dag van behandelen korte haartje aanwezig zijn.
  • Indien u de behandeling als pijnlijk ervaart, kunt u via uw huisarts een verdovende crème(Emla crème) bij de apotheek halen. U dient deze crème dan 1 -1,5 uur voor de behandeling aan te brengen gecombineerd met een doorzichtige pleister. (Lees voor gebruik de bijsluiter).

na de behandeling:

  • De huid kan na de behandeling wat rood en geïrriteerd aanvoelen. Dit trekt snel weg.
  • De dag van de behandeling niet naar de sauna gaan, niet een heet bad of douche nemen. Hierdoor blijft de warmte in de huid niet aanwezig.
  • Blijft de huid rood en warm dan kan u thuis nakoelen. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld ijsklontjes in een plastic zak en vervolgens in een washand te stoppen. Let er op dat u het ijs nooit direct op de huid aanbrengt.
  • 48 uur na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank.
  • Een zonnecrème gebruiken met een bescherming tegen zowel UVA als UVB (vanaf factor 30) gedurende 3 dagen na de behandeling.

Vergoeding

Elektrisch ontharen in het gelaat bij overbeharing wordt vergoed, mits u aanvullend verzekerd bent. Sommige verzekeringen eisen wel een verwijzing van uw huisarts of specialist. Na de behandeling krijgt u van ons een factuur die u kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. Huidtherapie Brabant adviseert u om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar voor uw persoonlijke polisvoorwaarden.

Ik wil graag een
afspraak maken

De huidtherapeuten werken uitsluitend op afspraak. Om een afspraak te maken kun je contact opnemen met de praktijk. Indien de huidtherapeuten niet in de gelegenheid zijn jouw oproep telefonisch te beantwoorden, dan kun je een bericht achter laten op de voicemail.

"*" geeft vereiste velden aan

Onze
vestigingen

De Vennen

Deken Batenburgstraat 2
5104 CR Dongen

Prinsenbeek

Groenstraat 31
4841 BA Prinsenbeek

Tilburg

Prinsenhoeven 32
5017 GC Tilburg