Gerstekorrel weghalen? Waarom zou je dat doen en hoe werkt dit?

Heb jij weleens last van gerstekorrels en wil je meer weten over het weghalen hiervan? Gerstekorrels (ook bekend als milia) zijn kleine, harde, witte bultjes op je huid. Ze komen vooral voor rond de ogen en op de wangen. Veel mensen zoeken naar effectieve manieren om gerstekorrels te verwijderen en daar kunnen wij je bij Huidtherapie Brabant perfect mee helpen!

Wat zijn gerstekorrels?

Gerstekorrels zijn kleine cysten gevuld met keratine, een proteïne die van nature in de huid voorkomt. Ze ontstaan waarschijnlijk door een verstopping in een uitvoergang van een talg- of zweetklier. De verstopte huidschilfers aan de binnenkant van de afvoergang zorgen ervoor dat het eruit ziet als een wit bolletje. Daarnaast speelt ook het hebben van een vochtarme huid waarschijnlijk een rol. Gerstekorrels zijn volkomen onschuldig, maar kunnen cosmetisch storend zijn. Ze komen voor bij mensen van alle leeftijden en kunnen soms verward worden met mee-eters, hoewel ze eigenlijk heel anders zijn.

Waarom zou je gerstekorrels weghalen?

Hoewel gerstekorrels geen gezondheidsrisico vormen, kiezen veel mensen ervoor om ze te laten verwijderen vanwege esthetische redenen. Ze kunnen je huid een ongelijkmatige textuur geven en zijn soms lastig te verbergen met make-up. Soms kunnen ze vanzelf verdwijnen, maar dit kan erg lang duren. Het is echter niet aan te raden ze zelf te verwijderen, gezien het risico op litteken- en pigmentvorming.

Gerstekorrels verwijderen

Hoe verwijderen we gerstekorrels bij Huidtherapie Brabant?

Bij Huidtherapie Brabant bieden we verschillende veilige en effectieve methoden voor het verwijderen van gerstekorrels. Onze deskundige huidtherapeuten beoordelen eerst je huid en kiezen dan de meest geschikte behandeling. Dit kan variëren van een simpele manuele verwijdering tot geavanceerdere technieken zoals lasertherapie, afhankelijk van de locatie en het aantal gerstekorrels.

Manuele extractie

Dit is een eenvoudige en veelgebruikte methode waarbij de gerstekorrel wordt ingeprikt met een steriel naaldje en voorzichtig wordt uitgedrukt. Deze behandeling kan wat gevoelig zijn, zeker rondom de ogen. Er zal een zeer klein korstje ontstaan op de plek waar de gerstekorrel zat, maar deze verdwijnt na enkele dagen weer.

Coagulatie

Hierbij worden de gerstekorrels door middel van een cauteerstift weggebrand. Deze behandeling is niet geheel pijnloos, maar duurt door de hoge temperatuur telkens slechts een paar seconden. Hierdoor is de behandeling over het algemeen alsnog goed te doen. De huid zal wat rood kleuren na de behandeling en de aangestipte plekjes zullen donkerder kleuren. Dit verandert in een korstje en valt na enkele dagen af.

Lasertherapie

Voor hardnekkige of moeilijk bereikbare gerstekorrels kan lasertherapie een effectieve oplossing zijn. Onze laserbehandelingen zijn veilig en nauwkeurig, waardoor de huid rondom de gerstekorrel intact blijft.

Chemische peelings

Soms wordt voorafgaand aan de manuele extractie een lichte chemische peeling gebruikt om de huid te exfoliëren en daardoor gerstekorrels gemakkelijker te kunnen verwijderen.

Wat kost het verwijderen van een gerstekorrel?

De kosten voor het verwijderen van gerstekorrels kunnen variëren afhankelijk van de gekozen behandelmethode en het aantal gerstekorrels dat moet worden behandeld. Wij bieden transparante prijzen en op maat gemaakte behandelplannen voor onze klanten. Manuele extractie valt onder de vergoeding van acnetherapie.

Waarom kiezen voor Huidtherapie Brabant?

Bij Huidtherapie Brabant zetten we ons in voor de hoogste kwaliteit van zorg. Onze ervaren huidtherapeuten gebruiken de nieuwste technieken en apparatuur om veilige en effectieve behandelingen te bieden. We begrijpen dat elke huid uniek is en bieden daarom gepersonaliseerde zorg afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Heb je last van gerstekorrels en wil je er graag vanaf? Neem vandaag nog contact op met Huidtherapie Brabant voor een intake. Samen vinden we de beste oplossing voor jouw huid!