Laserontharing-prinsenbeek

Help! Ik ben een vrouw en ik heb gezichtsbeharing. Wat nu?

Gezichtsbeharing bij vrouwen kan variëren van fijn en nauwelijks zichtbaar tot donkerder en meer prominent. Deze variatie is grotendeels te wijten aan genetische, hormonale en medische factoren. Hoewel gezichtsbeharing natuurlijk is, zoeken sommige vrouwen naar effectieve methoden voor verwijdering, voornamelijk wanneer de haargroei als storend wordt ervaren.

Medische perspectieven op gezichtsbeharing

Vanuit medisch oogpunt is het essentieel om te begrijpen dat veranderingen in gezichtsbeharingspatronen indicatief kunnen zijn voor onderliggende gezondheidsproblemen. Daarom adviseren wij een consultatie bij de huisarts bij het observeren van significante veranderingen. Echter, veel gevallen van gezichtsbeharing bij vrouwen zijn te wijten aan benigne (goedaardige) oorzaken en kunnen effectief behandeld worden.

Lasertherapie: een geavanceerde oplossing

Lasertherapie staat voorop als een geavanceerde behandeling voor het verwijderen van ongewenste gezichtsbeharing bij vrouwen. Deze methode is gebaseerd op het principe van selectieve fotothermolyse, waarbij de laser zich richt op het pigment in het haar en hierdoor doelgericht de haarzakjes vernietigt zonder omliggend weefsel te beschadigen. Deze precisie zorgt voor een hoog effectiviteitsniveau en minimaliseert het risico op bijwerkingen.

gezichtsbeharing vrouw

Elektrische epilatie: óók lichte haren verwijderen

Elektrische epilatie is dé definitieve ontharingsmethode voor licht gepigmenteerde beharing. Daar lasertherapie enkel effectief is op donker gepigmenteerde haren, kunnen witte, grijze, blonde en rossige haren er niet mee worden behandeld. Bij elektrische epilatie wordt elektrische stroom als medium gebruikt, waardoor de dermale papil en de stamcellen rond de haarbulbus worden vernietigd en er geen nieuwe haar meer kan groeien. Bij deze methode worden de haren stuk voor stuk behandeld, waardoor deze behandeling tijdrovender is dan lasertherapie. Daar gaat dan ook altijd, indien mogelijk, de voorkeur naar uit. Elektrische epilatie wordt om die reden dan ook in principe enkel in het gelaat toegepast.

Voordelen van definitieve ontharing bij Huidtherapie Brabant

Bij Huidtherapie Brabant passen we definitieve ontharing toe met een focus op veiligheid, effectiviteit en patiëntencomfort. Onze huidtherapeuten zijn hooggekwalificeerd en beschikken over uitgebreide ervaring in het toepassen van deze technologieën. We bieden een gepersonaliseerd behandelplan, afgestemd op de unieke behoeften en het huidtype van elke patiënt.

Kosten van definitieve ontharing bij Huidtherapie Brabant

De kosten per behandeling van definitieve ontharing zijn afhankelijk van de gebruikte methode en de grootte van het behandelde gebied. Laserontharing varieert qua bedrag in het gelaat tussen de 40 en de 150 euro. Voor op het lichaam liggen de kosten vaak wat hoger, daar dit meestal grotere gebieden zijn. Bij elektrische epilatie wordt de prijs bepaald aan de hoeveelheid tijd die het kost om te behandelen. Meestal is een half uur behandelen voldoende, de kosten komen dan uit op 42,50 euro per behandeling. Benieuwd naar de kosten van uw gewenste behandeling? Wij informeren u graag verder over uw persoonlijke wensen/situatie.

Vergoeding door de zorgverzekering

De behandelingen voor het definitief verwijderen van gezichtsbeharing bij vrouwen komen in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekering. Bij Huidtherapie Brabant kunnen patiënten direct toegang krijgen zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog. Wij assisteren graag bij het navigeren door de vergoedingsmogelijkheden en het verstrekken van de benodigde documentatie.

Gezichtsbeharing laten verwijderen?

Onze praktijken zijn gevestigd in Breda (Prinsenbeek), Tilburg en Dongen, waar we een professionele en gastvrije omgeving bieden voor de behandeling van gezichtsbeharing en andere huidgerelateerde zorgen. Op alle locaties is een elektrisch epileerapparaat aanwezig en in Tilburg hebben wij standaard een IPL-apparaat staan. In Dongen en Prinsenbeek komt eens per 6 weken een ontharingslaser, onze collega’s kunnen u informeren over de geplande data.

Bij Huidtherapie Brabant combineren we medische expertise met geavanceerde behandelingstechnieken om optimale resultaten te bereiken. Wij nodigen u uit voor een intake om meer te leren over hoe wij u kunnen assisteren bij het bereiken van uw esthetische doelstellingen op een veilige en effectieve wijze.