Herfst en winter: de periode voor een Lira peeling!

Het najaar is weer begonnen; meer wind, meer regen, kouder en…helaas minder zon. De juiste tijd voor een Lira peeling. Alhoewel we gek op de zon zijn, is zonlicht voor de huid minder goed, zoals we allemaal weten. Daarom is het najaar het moment om de huid weer een lekkere oppepper te geven of de huid te verbeteren met een kuur peelingen. Bij Huidtherapie Brabant hebben een nieuwe reeks peelingen van Lira, welke voor diverse huidproblemen in te zetten zijn.

Lira peelingen

De Lira peelingen zijn tot stand gekomen doordat huidspecialisten de grenzen qua resultaat hadden bereikt met hun huidige behandeling en producten. Door samenwerking tussen medische professionals, chemisten en huidspecialisten is Lira ontwikkeld voor optimaal behandelresultaat. De Lira peelingen bestaan uit een combinatie van verschillende ingrediënten, met elk hun eigen eigenschappen. Door de verschillende ingrediënten in te zetten, kunnen huidproblemen effectief en efficiënt worden aangepakt. Doordat de Stam Cell Technology in de Lira peelingen een sneller herstel van de huid stimuleert, is er in vergelijking met andere peelingen van dezelfde sterkte een relatief korte herstelperiode.

De verschillende peelingen kunnen worden ingezet bij de volgende huidproblemen:

  • huidveroudering
  • acne
  • grove poriën
  • pigmentatie
  • (acne) littekens
  • grauwe/doffe huid

De peelingen bevatten geen parabenen en zijn geschikt voor zowel lichte als donkere huidtypen. De huidtherapeuten van Huidtherapie Brabant zullen een behandelplan opstellen gericht op het verminderen of oplossen van uw klacht en het gewenste behandelresultaat.

Behandeltraject

Voor het optimale resultaat zijn meerdere peelingen nodig. Afhankelijk van de indicatie worden gemiddeld 3 tot 6 peelingen aangeraden. De interval tussen iedere peeling varieert van 2 tot 3 weken.

Voor de behandeling:

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk de huid voor te bereiden op de behandeling en te beschermen tegen de zon (ook al is de zon in de herfst- en winterperiode minder fel).
Voorafgaand aan de peeling wordt de huid 2 weken voorbereid door thuis dagelijks een crème te gebruiken met een lage concentratie fruitzuren. Daarnaast mag 4 weken voor de behandeling de huid niet meer blootgesteld worden aan de zon. Dit betekent dat het belangrijk is om dagelijks zonbescherming met factor 30 of hoger te gebruiken.

Tijdens de behandeling:

Afhankelijk van de peeling en uw huid kunt u een prikkeling of een brandend gevoel ervaren. Wanneer de inwerktijd van de peeling is verstreken wordt deze, indien nodig, verwijderd/geneutraliseerd. Ter afsluiting wordt een verzorging en zonbescherming aangebracht.

Na de behandeling:

De huid kan er na de behandeling rood uitzien. Enkele dagen na de behandeling kan de huid gaan schilferen of vervellen, afhankelijk welke peeling er toegepast is. Het is van groot belang om de huid minimaal 4 weken na de behandeling te beschermen tegen UV straling. Verder mag u thuis gewoon uw vertrouwde make-upproducten gebruiken.

Meer informatie?

Bij Huidtherapie Brabant werken we al een tijd met Lira, naar tevredenheid! We zijn blij met de nieuwe peelingen en vertellen je graag nog meer over deze mooie behandeling. Neem voor meer informatie en het starten van een behandeling contact op via info@huidtherapie-brabant.nl of bel 076 – 542 36 66.