5 huidtherapie tips voor de winter

Een droge huid in de winter? Zo ga je dit tegen!

Merk jij dat je vaak een droge huid hebt in de winter? Je bent niet de enige. Door het verschil in temperatuur buiten en binnen met de verwarming aan, kan je huid in de winter een stuk droger worden dan in de zomerperiode. Dit is niet zo fijn, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om dit te verminderen of zelfs te voorkomen. In deze blog nemen wij je mee in onze tips. 

Zorg voor extra hydratatie

Wanneer je een droge huid hebt in de winter, kan het noodzakelijk zijn om een extra hydratatiestap toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine. Kies voor het gezicht bijvoorbeeld voor het BIO Hydra C Serum van Lira Clinical, ideaal voor het beschermen van de huidbarrière door de vitamine C en E. Kies voor het lichaam bijvoorbeeld voor de Epaderm crème, speciaal geschikt voor de extreem droge, eczeem- en psoriasishuid. 

Voorkom kloofjes bij de voeten en handen

Kloven ontstaan meestal door een uitgedroogde huid. Bij een droge huid in de winter komen kloven op de handen meer voor door de droge lucht van de verwarming. Ouderen hebben een hoger risico op het ontwikkelen van kloven, doordat de huid minder goed vocht kan vasthouden. Om kloven te beperken kun je het beste je handen wassen met koud of lauwwarm water, een neutrale zeep gebruiken en na het handen wassen je handen insmeren met een hydraterende (hand)crème. Kies hiervoor bijvoorbeeld de Epaderm crème, deze is geurloos en hydrateert de huid intensief. 

Hielkloven ontstaan vaak door overmatige eeltvorming in combinatie met droogte in de huid. Controleer regelmatig je voeten en handen op kloven. Behandel overtollig eelt voorzichtig met een voetvijl of puimsteen, maar let erop dat je niet te veel weghaalt.

Bij Huidtherapie Brabant adviseren wij het gebruik van de Carbamide Forte 18% Ureum Voetencrème van Louis Widmer. Deze crème verzacht en versoepelt de huid, vermindert bestaand eelt en beschermt langdurig tegen uitdroging. Toch last van kloven gekregen?

Pedicure: plan dan regelmatig een afspraak in bij een van onze pedicures in Prinsenbeek. Zij kunnen de voeten behandelen en het ontstaan van hielkloven beperkt houden.

Start met chemische peelings, microneedling en laserbehandelingen

Wist je dat het najaar de ideale periode is om te beginnen met laser-, peeling- en micro needling behandelingen? Door de intensiteit van deze behandelingen wordt de huid gevoeliger voor zonlicht. Om deze reden voeren wij deze behandelingen dan ook niet uit in de zomertijd. Bij al deze bovenstaande behandelingen geldt dat er een beter resultaat kan worden bereikt met meerdere behandelingen. Voor laserontharing zijn er gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig. Als je dus nu begint met je ontharingstraject ben je voor de zomer klaar!

Verschillende huidproblemen zijn aan te pakken met deze behandelingen, denk aan overbeharing, acne, littekens, huidveroudering, couperose, vaatjes en pigment. Bij het intakegesprek zal de huidtherapeut kijken wat het meest geschikt is voor jou en jouw huid.

Winter huidtherapie

Voed je huid van binnenuit!

Naast productgebruik voor je huid van buitenaf is het ook belangrijk om je huid van binnenuit te verzorgen. Dit kan door middel van de visolie van Omegaflow, waarvan de gezonde omega-3 vetten helpen tegen een droge huid, verzachtend en anti-aging werken en de doorbloeding bevorderen. Daarnaast houden ze de huidcellen soepel door een barrière tegen indringers te vormen. Een tekort aan omega-3 kan acneklachten bevorderen, daarom kan het goed zijn bij dit soort klachten visolie in te nemen. De visolie van Omegaflow heeft een zachte sinaasappelsmaak en kan zo van de lepel worden ingenomen of gemengd worden door de yoghurt, een smoothie of salade.

Neem afscheid van een droge huid in de winter

Heb jij last van een droge huid in de winter en wil je hier graag wat aan doen? Met bovenstaande tips geef je jouw huid deze winter de zorg die het nodig heeft. Onze experts adviseren je graag over de huidverzorging die het best bij jou past en helpen je graag aan de juiste producten. Benieuwd? Plan dan een afspraak en maak jouw huid helemaal winter-ready!