Cellulite

Cellulite wordt vaak verward met cellulitis. In de volksmond hebben we het vaak over cellulitis, maar we bedoelen eigenlijk cellulite. Cellulitis is een pijnlijke bacteriële ontsteking van de diepere gedeeltes van het onderhuidse bindweefsel. Cellulite daarentegen is een typische vrouwenkwaal. Negen op de tien vrouwen krijgt in haar leven mee te maken. Celullite is veelal erfelijk bepaald en komt ook voor bij slanke vrouwen. Celullite is onderhuids vet dat met elkaar verkleefd is geraakt. Bij cellulite is de huid dan ook niet glad meer en zie je kuiltjes en bobbeltjes. Celullite wordt vanwege de bobbeltjes en kuiltjes dan ook wel een sinaasappelhuid genoemd. Het is voor veel vrouwen een vervelende en in sommige gevallen pijnlijke huidaandoening waar je moeilijk vanaf komt. Helaas is deze huidaandoening niet te verhelpen met een dieet of door bijvoorbeeld meer te sporten. Cellulite bevindt zich voornamelijk op de billen, bovenarmen, heupen en benen bij vrouwen.

Oorzaken cellulite

De grove huid bij cellulite wordt veroorzaakt door veranderingen in de vetcellen en weefsels onder de huid. Doordat er vetcellen groter worden drukken ze als het ware het weefsel onder de huid omhoog. Men spreekt vaak van diverse factoren als verzoorzakers van deze huidaandoening. Het vrouwelijk hormoon speelt echter een belangrijke rol, die reguleert namelijk het al dan wel of niet vasthouden van vet en vocht. Vaak zie je dat het erfelijk bepaald is en dat de hormoon veranderingen rondom de puberteit, zwangerschap en de overgang ook meetelt.

Andere oorzaken zijn:

  • Roken
  • Ongezonde voeding
  • Weinig lichaamsbeweging
  • Stagnatie of slechte bloed en lymfecirculatie
  • Verklevingen billen, heupen en dijen.

Gradaties cellulite

Je hebt verschillende gradaties van cellulite:
Gradatie 1: wat enkele putjes zichtbaar wanneer men de huid tegen elkaar aan drukt.
Gradatie 2: wanneer men zit zijn er putjes zichtbaar op de drukpunten.
Gradatie 3: zonder drukpunten putjes zichtbaar ook wanneer men staat. Er ontstaan onderhuidse bindweefselverhardingen.
Gradatie 4: huid is erg bobbelig en veranderd van structuur. De huid voelt ook ruw aan.
Cellulite die er nog maar net zit, is relatief makkelijker te behandelen dan cellulite dat er al langer zit.

Behandeling cellulite

Cellulite kunnen wij als huidtherapeut goed behandelen met onze endermologie therapie. Endermologie is een intensieve bindweefselmassage. Endermologie therapie wordt uitgevoerd met een LPG apparaat in Prinsenbeek. Het gebruik van de LPG zorgt voor een intensieve doorbloeding van de huid en de onderliggende bindweefsels. Met behulp van het LPG apparaat worden de verkleefde vetcellen afgevoerd en verdwijnt cellulite. De LPG zorgt er eigenlijk voor dat onder de huid de vetblokkades worden opgeheven.Toevoer van zuurstof en afvoer van afvalstoffen verloopt beter doordat de bloed- en lymfecirculatie wordt gestimuleerd. Bindweefselstructuren worden verbroken en de vorming van elastinevezels en collageenvezels worden versneld zodat de afgebroken vetblokkades makkelijk worden weggevoerd. Wij als huidtherapeut kunnen de endermologie therapie op alle delen van het lichaam waar cellulite voorkomt toepassen. De therapie bestaat uit 15-20 behandelingen waarbij de eerste 10 behandelingen 2 keer in de week plaats vinden. Vervolgens wordt het afhankelijk van de gradatie afgebouwd tot een onderhoudsbehandeling van 1x in de 4 weken.
Het resultaat is dat de huid gezonder, gladder, steviger en soepeler wordt. Voor meer informatie of voor het plannen van een vrijblijvend intake gesprek kunt u contact met ons opnemen.