Huidoneffenheden verwijderen

Huidoneffenheden zoals steelwratjes, gerstekorrels, dermatosis papulosa nigra, ouderdomswratten of fibromen komen meestal voor in het gezicht, hals, decolleté, oksels en onder de borsten. Het zijn vaak onschuldige huidoneffenheden, die op een zeer eenvoudige en snelle manier bij Huidtherapie Brabant verwijderd kunnen worden.

De behandeling  met de cauteerstift
Met de cauteerstift kunnen op eenvoudige wijze huidoneffenheden weggebrand worden. Electro cauterisatie berust op het principe van het wegbranden van weefsel door hoge temperatuur. De duur van de behandeling is afhankelijk van de hoeveelheid van huidoneffenheden. De behandeling is niet geheel pijnloos. De pijnsensatie is per persoon verschillend, maar doordat de hoge temperatuur bij het coaguleren slechts enkele seconden duurt, is de behandeling zeker te verdragen.

Vooraf aan de behandeling
Wanneer u komt voor een intake zullen wij de huidoneffenheden bekijken en beoordelen. U kunt zelf aangeven wat u exact behandeld wilt hebben. Daarbij zal de huidtherapeut u informeren wat u kan verwachten van de behandeling. Mochten wij enige twijfel hebben over de huidoneffenheid, dan behandelen wij niet en sturen wij u door naar de huisarts.

Na de behandeling
Na de behandeling ziet de huidoneffenheid er wat roder uit en gaat het wat donkerder kleuren, wat een normale reactie is op de behandeling. De huidoneffenheid zal een korstje worden, wat er binnen enkele dagen afvalt. Daarna heeft de huid enkele dagen tot 14 dagen nodig om verder te genezen. Dit is afhankelijk van de wondgenezing. De huid geneest in ieder geval zonder littekenvorming.

Aantal behandelingen
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid huidoneffenheden. Daarnaast spelen de grootte, huidskleur en locatie ook een rol. Meestal zijn er 1 à 2 behandelingen nodig. Sommige huidoneffenheden kunnen na verloop van tijd weer terug komen. Wij adviseren u om de huid goed in de gaten te houden en 1 keer per half jaar eens terug te komen in onze praktijk voor beoordeling van uw huid. Een vervolgbehandeling is dan altijd mogelijk.

Adviezen

  • Het is verstandig de wondjes minstens 5 dagen droog te houden. Hoe droger de plekjes blijven hoe mooier ze genezen.
  • Het is verstandig om de behandelde plek gedurende tenminste 6 weken niet bloot te stellen aan fel zonlicht of zonnebank in verband met de kans op pigmentatieafwijkingen. Daarbij adviseren wij ook het gebruik van een zonnecrème met factor 30 of hoger.

Vergoeding
Als u een aanvullende verzekering heeft, kan het zijn dat u deze behandeling vergoed krijgt. Wij adviseren u te informeren bij uw zorgverzekeraar welke polisvoorwaarden u heeft.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.