Huidtherapie Brabant gaat op werkbezoek naar de Tweede Kamer.

Op donderdag 30 januari gaan Madelon en Evelien van Huidtherapie Brabant op werkbezoek naar de Tweede Kamer in Den Haag. Sabine Uitslag voorzitter Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) was jarenlang Tweede Kamerlid voor het CDA. Sabine Uitslag gaat met ruim 50 huidtherapeuten in gesprek met politiek Den Haag om te laten weten hoe huidtherapeuten over de toekomst van de zorg denken.

Door de toenemende kosten van de gezondheidszorg, is er steeds meer aandacht voor zorg op de juiste plek. Daarmee wordt bedoeld dat patiënten voor eenvoudigere zorg niet naar de tweede lijn gaan, maar in de eerste lijn worden behandeld. De huidtherapeut is nu zowel in de eerste als tweede lijn werkzaam. Dermatologen en plastisch chirurgen bevestigen de meerwaarde van de huidtherapeut. “Deze ontwikkelingen hebben een directe invloed op ons vak van huidtherapie.” We willen dit op de voet volgen en daar waar mogelijk deelnemen aan de diverse discussies, aldus Evelien.

Naast een rondleiding in de Tweede Kamer hebben ze tevens een gesprek met Tweede Kamerlid Lea Bouwmeester (PvdA) en een gesprek met Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot (CDA). De zorg staat volop in de belangstelling. Er liggen uitdagingen en kansen voor huidtherapeuten. We gaan als huidtherapeuten naar Den Haag om met diverse fractiewoordvoerders gezondheidszorg te spreken en om van dichtbij te zien hoe het nu eigenlijk werkt in Den Haag.

Via het blog houden we u op de hoogte van de diverse gesprekken en ervaringen van Madelon en Evelien.