Huidtherapie-brabant

Huidtherapie

De huidtherapeuten van Huidtherapie Brabant verwelkomen u graag!

Huidtherapie bij Huidtherapie Brabant

Huidtherapie is voor veel mensen nog een vrij onbekend vak. Niet vreemd, want tot in de jaren zeventig kon men met huidklachten alleen terecht bij een plastisch chirurg of een dermatoloog. De uitgebreide huidbehandelingen werden voor de jaren zeventig beperkt uitgevoerd door een schoonheidsspecialist. Vanuit de kennisgebieden van de plastische chirurgie, dermatologie en schoonheidsverzorging is het vak huidtherapie ontstaan.

Op deze pagina kunt u alles lezen over huidtherapie én kunt u meer informatie terugvinden over de diverse behandelingen.

Vanaf halverwege de jaren zeventig zijn de eerste huidtherapeuten actief. Het vak is in de loop van de jaren langzaamaan bekender geworden. Op dit moment zijn er ruim 700 huidtherapeuten in Nederland.

Welke behandelingen voert een huidtherapeut uit?

Bij Huidtherapie Brabant kunt u voor diverse behandelingen terecht. Ons team adviseert en helpt u bij het constateren en het behandelen van de gezonde, zieke of beschadigde huid. Denk daarbij aan verschillende huidaandoeningen als: oedeem, overbeharing, acne en restacne, wonden, vaatafwijkingen, dyschromie, littekens, fibromen, steelwratjes, ouderdomswratten, pigmentstoornissen en brandwonden.

Het werkveld van de huidtherapeut is breed en kan ingedeeld worden in twee hoofdrichtingen, namelijk:

1. Huidtherapie

Het doel van de huidtherapie is het opheffen, voorkomen of verminderen van stoornissen, beperkingen en/of handicaps ten gevolge van huidaandoeningen. Daarbij kunt u voor de volgende behandelingen bij ons terecht.

2. Integrale oedeemtherapie

Integrale oedeemtherapie is een verzamelnaam voor manuele lymfedrainage eventueel gecombineerd met littekentherapie, wondverzorging, zwachtelen en lymfetaping. Ook deze behandelingen worden uitgevoerd door een huidtherapeut. Onze huidtherapeuten ondersteunen u graag bij behandelingen als:

 

Diverse behandelingen bij Huidtherapie Brabant

Vrijblijvend advies? Vraag het ons gerust!

Wist u dat bijna 2 miljoen mensen in Nederland een huidaandoening hebben? Voor hen vervult de huidtherapeut een belangrijke rol in het leren voorkomen, omgaan met en adequaat behandelen van huidproblemen.

Tarieven huidtherapie en huidtherapie vergoedingen

De tarieven voor huidtherapie bij Huidtherapie Brabant verschillen per behandeling. Daarbij verschillen de huidtherapie vergoedingen voor behandelingen sterk. De vergoedingen zijn afhankelijk van bijvoorbeeld uw verzekering, indicatie en behandeling. Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen welke rechten op vergoeding u hebt.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik terecht voor huidtherapie behandelingen?

Wij hebben drie locaties in Brabant namelijk: in Prinsenbeek, Dongen en in Tilburg. Wij verwelkomen u graag bij een van deze locaties!

Hoe zit het met de kwaliteitswaarborging van de huidtherapeut?

Het beroep huidtherapeut is sinds 2003 een wettelijk erkend paramedisch beroep. Huidtherapie Brabant is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NHV) en staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici (BIG-geregistreerd). Daarnaast zijn wij aangesloten bij ProVoet, een brancheorganisatie voor pedicure.

Heb ik voor huidtherapie een verwijzing van mijn arts nodig?

Sinds 2011 is directe toegang voor de patiënt tot de huidtherapeut mogelijk, wat inhoudt dat er geen verwijzing van arts of specialist meer nodig is. Wanneer u zich zonder verwijzing wendt tot de huidtherapeut, zal de algemene anamnese uitgebreid worden met een screeningsonderzoek betreffende huidaandoeningen. Als de uitkomst van het onderzoek niet binnen het werkgebied valt, zal u verwezen worden naar de huisarts.

Huidtherapeuten werken samen met huisartsen en medisch specialisten, zoals dermatologen en plastisch chirurgen. De huidtherapeut houdt indien nodig de arts op de hoogte van de aard en voortgang van de behandeling.

Welke opleidingen heeft een huidtherapeut gevolgd?

De huidtherapeuten van Huidtherapie Brabant hebben allen een Huidtherapie opleiding gevolgd. De Huidtherapie opleiding is een 4-jarige HBO-opleiding die aan de Hogeschool Utrecht of Haagse Hogeschool gevolgd kan worden.

Een huidtherapeut behandelt de zieke en/of beschadigde huid. De titel huidtherapeut is een beschermde titel die vastgelegd is in wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (wet BIG, artikel 34).

Het verschil tussen de huidtherapeut en bijvoorbeeld een schoonheidsspecialist, is dat een huidtherapeut de zieke en/of beschadigde huid behandelt en daarnaast een paramedicus is. Een schoonheidsspecialiste verzorgt en verfraait enkel de gezonde huid.

Meer informatie over huidtherapie?
Neem dan contact met ons op.