Samenwerking met Es-thetics

Op dinsdag 5 september is Es-thetics, de praktijk voor injectables van huisarts drs. E.Pooters, met haar werkzaamheden op de locatie van Huidtherapie Brabant in Prinsenbeek gestart. Es-thetics biedt behandelingen aan met botulinetoxine, ook wel botox genoemd.

Botox is een populaire en effectieve cosmetische behandeling die wordt beschouwd als een waardevolle aanvulling op huidtherapie. Waar huidtherapie zich richt op het verbeteren van de algehele gezondheid en conditie van de huid, kan botox specifieke problemen aanpakken die moeilijker te behandelen zijn met alleen huidtherapie. Een goede samenwerking tussen arts en huidtherapeut is dan ook zeer waardevol!

‘Wij kijken uit naar de samenwerking met Es-thetics. Huisarts drs. Pooters is al een vertrouwd gezicht in Prinsenbeek en in onze praktijk. Wij zijn ervan overtuigd dat we gezamenlijk onze patiënten van de juiste informatie kunnen voorzien. Als huidtherapeut staan wij voor kwaliteit en persoonlijk contact. Het is een mooie aanvulling voor onze praktijk en onze patiënten.’ 

Madelon Verdaasdonk en Monique Machielsen Huidtherapie-Brabant

Wat doet botox?

Botox vermindert rimpels en fijne lijntjes 

Door het injecteren van kleine hoeveelheden botox in de spieren onder de huid wordt de spieractiviteit tijdelijk verminderd waardoor rimpels ontspannen en verzachten. Dit zorgt voor een gladdere, jonger uitziende huid. Huidtherapie kan helpen bij het verbeteren van de algehele huidkwaliteit, maar botox biedt een gerichte aanpak voor specifieke rimpelvorming.

Preventie van toekomstige rimpels

Naast het verminderen van bestaande rimpels kan botox ook helpen bij het voorkomen van toekomstige rimpelvorming. Door de spieractiviteit te verminderen, wordt voorkomen dat herhaalde bewegingen van de gezichtsspieren diepe rimpels veroorzaken. Dit maakt botox een uitstekende preventieve maatregel, vooral voor gebieden zoals het voorhoofd en de kraaienpootjes rond de ogen.

Wat zijn de voordelen van botox?

  • Een botox behandeling duurt niet lang. Na het opstellen van een behandelplan, duurt het injecteren slechts enkele minuten.
  • Een botox behandeling is vrijwel pijnloos door het gebruik van hele dunne naaldjes.
  • Revalideren van botox? Dat is bijna niet nodig! De tijd die je hiervoor nodig hebt is vrijwel nihil.
  • Wanneer je de juiste dosering botox gebruikt, zal je gezicht er nog steeds natuurlijk uitzien. Zo hoef je zeker geen afscheid te nemen van je natuurlijke expressie.

Heeft botox ook nadelen?

We kunnen ons voorstellen dat je niet alleen wilt weten wat de voordelen zijn van botox, maar dat je jezelf ook wilt inlezen op de nadelen. Hieronder vind je een aantal nadelen die botox met zich meebrengt:

  • De resultaten van een botox behandeling zijn niet blijvend. Een behandeling zal om de 3-4 maanden herhaald moeten worden.
  • Op de injectieplaats kunnen kleine blauwe plekken ontstaan. Deze zullen in de loop van enkele dagen wegtrekken.
  • Sommige mensen ervaren de dagen na de behandeling een zwaar gevoel of hoofdpijn na de behandeling. Deze klachten zullen na enkel dagen weer verdwijnen.

Is een botox behandeling veilig?

Wanneer je jouw huidkwaliteit wilt verbeteren of afscheid wilt nemen van specifieke klachten door middel van een botox behandeling wil je dit natuurlijk wel op een veilige manier doen. De vraag of een botox behandeling veilig is, is dan ook helemaal niet gek. Wist je dat botox in de medische wereld al zo’n 40 jaar gebruikt wordt? Het wordt gebruikt voor verschillende doeleinden, waarbij het wordt ingezet om de spierspanning te verlagen bij diverse aandoeningen, zoals spierspasmen, migraine, tandenknarsen en overmatig zweten. Er is dan ook veel onderzoek gedaan naar botox, waaruit blijkt dat er geen nadelige langetermijncomplicaties van botox zijn.

Ontdek Es-Thetics

Ben je benieuwd naar meer informatie over behandelingen met botox? Op de website van Es-thetics lees je meer over Esther, over haar bedrijf én vind je antwoord op meer veelgestelde vragen over botox behandelingen. Voor meer informatie over de samenwerking tussen Huidtherapie Brabant en Es-thetics kun je uiteraard contact met ons opnemen, wij helpen je graag verder.

Vanaf 5 september is Es-thetics iedere dinsdag geopend van 17:30 – 21:15. Ook voor het maken van een afspraak kun je terecht op de website.

Huisarts zijn is prachtig! Ik geniet van de diversiteit; geen consult en geen dag zijn hetzelfde. De variatie tussen het voeren van gesprekken en het uitvoeren van medische ingrepen vind ik heel leuk. Ik ben een betrokken huisarts en kan goed luisteren, maar ik houd er ook van om ‘met mijn handen bezig te zijn’. Ik ben creatief en heb een oog voor detail en esthetiek. Ik vind het dan ook erg leuk om ingrepen te doen waardoor mensen zich mooier voelen en tevreden de praktijk verlaten. Daarnaast heb ik altijd bijzonder veel interesse gehad in de dermatologie.  Omdat cosmetische geneeskunde niet echt een plaats heeft in de dagelijkse huisartsenpraktijk, heb ik ervoor gekozen om naast mijn reguliere huisartsenpraktijk te starten met mijn eigen cosmetische praktijk onder de naam  ‘Es-thetics’ . Ik kijk er naar uit om jou te helpen de mooiste versie van jezelf te zijn!’

Huidtherapie Brabant Prinsenbeek