Informatie over de vergoedingen huidtherapie 2017

Zorgverzekering 2017

Ruim 1 miljoen verzekerden heeft het afgelopen jaar een nieuwe zorgverzekering afgesloten. Het is echter wel voor u als patiënt belangrijk om te weten wat er komend jaar zoal is veranderd. Van groot belang is bijvoorbeeld dat het eigen risico gelijk blijft, namelijk 385 euro.


In onze praktijk krijgen wij vaak de vraag welke behandelingen worden vergoed vanuit de zorgverzekering in 2017. In onderstaand blog zetten wij de meest voorkomende behandelingen en de bijbehorende vergoedingen op een rijtje.

Behandelingen worden veelal vergoed.

Veel van onze behandelingen worden door de zorgverzekeraar vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. Denk hierbij aan de behandelingen zoals oedeemtherapie, acnetherapie, ontharen en camouflagetherapie. 

Vergoedingen oedeemtherapie 

Wij als Huidtherapie Brabant zijn gespecialiseerd in oedeemtherapie. Oedeemtherapie wordt onder andere toegepast bij lymfoedeem. Bij oedeem is er sprake van een ongewone ophoping van vocht. Heeft u fysiotherapievergoeding in uw aanvullende pakket, dan wordt oedeemtherapie vaak vergoed. Hoeveel u vergoed krijgt, is afhankelijk van de ernst van uw situatie en uw polis van uw zorgverzekering. Mocht u hier meer informatie over willen hebben, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Vergoedingen acnetherapie

Patiënten die last hebben van acne zien we vaak in onze praktijk. Het is een huidaandoening die zowel bij jonge mensen als bij volwassenen voorkomt. Acnetherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. We bieden verschillende behandelmogelijkheden aan. De keuze en de intensiteit van de behandeling is afhankelijk van de ernst en de locatie van de acne (gelaat, borst, nek, schouders, rug). Onze huidtherapeuten hebben veel ervaring met het behandelen van acne.
Wilt u de behandelingen indienen bij uw zorgverzekeraar, dan moet er sprake zijn van acne in het gezicht en/of hals. Heeft u last van acne op het lichaam dan wordt de acnetherapie helaas niet vergoed.

Vergoedingen laserontharen / elektrische epilatie

Wij zien de vraag naar laserontharen en elektrische epilatie sterk stijgen in onze praktijk. Veel mannen en vrouwen zijn klaar met scheren, harsen of epileren. Lasertherapie wordt vaak vergoed vanuit het aanvullende pakket. Of u in aanmerking komt voor een vergoeding is mede afhankelijk van de locatie van uw ongewenste haargroei. Heeft u bijvoorbeeld last van ongewenste haargroei in het gelaat of hals, dan wordt het vaak wel vergoed. Informeer voor u start met uw behandeling ook altijd even bij uw zorgverzekeraar. Sommige zorgverzekeraars vergoeden éénmalig een bedrag. Er zijn echter ook zorgverzekeraars die jaarlijks een vast bedrag vergoeden voor laserontharen of elektrische epilatie.

Vergoedingen camouflagetherapie

bijvoorbeeld bij wijnvlekken, vitiligo, littekens, couperose te camoufleren. Door middel van camouflagetherapie zijn we in staat om de huidverkleuringen minder te laten opvallen. Onze ervaring is dat de zorgverzekeraar vaak de behandeling om de camouflage aan te brengen en de camouflageproducten vergoed. Uiteraard verschilt dit per zorgverzekeraar.

Verwijzing van uw huisarts nodig?

Het kan voorkomen dat zorgverzekeraars voorafgaand aan de behandeling om een verwijzing van de huisarts of specialist vragen. Ondanks dat wij als huidtherapie direct toegankelijk zijn, adviseren wij om altijd de polisvoorwaarden goed door te nemen. Sommige vergoedingen en regels rondom een verwijzing zijn namelijk in 2017 veranderd.