Laser ontharen is een stuk effectiever dan IPL ontharing

Nooit meer je benen of oksels scheren? Voor velen klinkt dit als muziek in de oren. Veel mensen kiezen tegenwoordig dan ook voor het definitief laten verwijderen van de ongewenste haren. Eén van de bekendste technieken voor het ontharen is IPL, wat staat voor Intense Pulsed Light. De meeste schoonheidssalons werken met een IPL apparaat waarbij wordt geclaimd dat deze pijnloos en definitief kan ontharen. Maar helaas is dit de zoveelste marketingtruc waarmee wordt gepoogd de ‘onwetende’ consument te lokken. IPL ontharen is namelijk niet alleen pijnlijk, maar ook zelden definitief. Laser ontharen is een stuk effectiever dan IPL ontharing.

Waarom is IPL ontharen pijnlijk en vaak niet effectief?

Iedereen heeft zwarte haartjes, die over het algemeen wat dikker zijn, en lichtere ‘donshaartjes’. De IPL behandeling is effectief tegen de zwarte haartjes, maar in veel mindere mate tegen de lichtere donshaartjes. Voor een effectieve en veilige behandeling van IPL zijn drie factoren van belang: de golflengte, de pulsduur en de afgegeven energie. Deze drie factoren bepalen namelijk of de behandeling effectief is en of deze veilig wordt uitgevoerd. Wanneer de behandeling niet door een specialist wordt uitgevoerd en de golflengte en de pulsduur niet goed afgesteld staan, is de kans op pigmentverschuivingen en brandwonden zeer groot. Daarnaast moeten de ontharingsapparaten een minimum van 60 Joule energieafgite per cm2 behalen, iets wat de meeste IPL apparaten niet halen. Hierdoor is de behandeling niet alleen pijnlijk, maar ook niet effectief, waardoor mensen soms wel na zo’n 12 behandelingen nog niet het gewenste resultaat zien. Wil je met een thuis-IPL apparaat ontharen? Deze behalen vaak niet eens 10 Joule per cm2, waardoor dit dus weggegooid geld is.

Wat werkt dan wel in plaats van IPL ontharen?

Laser ontharen is een stuk effectiever dan IPL ontharing. Hierbij worden ook de minder donkere haartjes aangepakt en daarnaast is laserontharing veilig voor de huid. De laserbehandeling is niet pijnloos, maar wordt meestal goed verdragen. De zeer korte puls van de laser kan vergeleken worden met het schieten van een elastiekje tegen de huid. Huidtherapie Brabant gebruikt de meest effectieve laser van het moment; de Palomar Vectus Diodelaser. De Palomar Vectus Laser onthaart comfortabel, snel en geeft zeer langdurige en meestal permanente ontharing. Gemiddeld zijn er bij laser ontharen ook minder behandelingen nodig dan bij IPL, namelijk 5 a 6.

Wil je meer informatie over laser ontharen  of over de Palomar Vectus Laser?
Kijk dan hier voor uitgebreide informatie of neem contact met ons op.