laserontharing oksel

Laserontharing

Er zijn verschillende methoden waarmee je ongewenste haargroei in het gezicht en op het lichaam kunt verwijderen. De huidtherapeuten van Huidtherapie Brabant in Dongen, Prinsenbeek en Tilburg zijn gespecialiseerd in het behandelen van ongewenste beharing in het gezicht of lichaam door middel van lasertherapie. Wij vertellen u er graag over. U kunt ook direct een vrijblijvende afspraak maken.

Met laserontharing is het mogelijk om ongewenste haargroei in het gezicht en het lichaam te verwijderen of verminderen.

Huidtherapie-brabant-laseren

Laserontharing

Ongewenste haargroei is een veel voorkomende klacht bij zowel mannen als vrouwen. Daarbij worden ontharingsmethoden zoals harsen, scheren en epileren veelal gebruikt. Vaak zijn deze methoden echter een lastige, pijnlijke en tijdrovende klus. Helemaal als de haartjes weer snel terug groeien. Vaak zijn de haren stug, ontstaan er stoppeltjes of ingegroeide haren en bultjes. Maar gelukkig is hier een oplossing voor. Door middel van laserontharing is het namelijk mogelijk om ongewenste haargroei in het gezicht en het lichaam te verwijderen of verminderen.

Alle typen lichaamsbeharing in het gezicht, armen, benen, oksels, bikinilijn en rug zijn geschikt voor een laserontharing behandeling. Maar een voorwaarde is wel dat de haren gepigmenteerd moeten zijn.

Onze laserontharingbehandeling in het kort

Een aantal feiten over onze behandelingen in het kort.

Gezicht, benen, bikinilijn, oksels, rug en andere gebieden.

Dit kan varieren tussen 15 minuten tot 2 uur, afhankelijk van grootte behandelgebied

Dit is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied: dit kan wisselen tussen de 6 tot 8 behandelingen. Het persoonlijke behandelplan geeft hier een goede indicatie voor.

De behandelingen zullen om de 4 tot 12 weken plaatsvinden: dit kan per persoon anders zijn.

Na iedere behandeling zult u merken dat er minder haren terugkomen. Ook zullen deze haren dunner en minder stug zijn.

Laserontharing met de LightSheer DESIRE laser

Onze therapeuten bij Huidtherapie Brabant gebruiken de meest effectieve laser van het moment: de LightSheer DESIRE laser. De LightSheer DESIRE Laser onthaart comfortabel, snel en geeft zeer langdurige en meestal permanente ontharing. Alle typen lichaamsbeharing zijn gevoelig voor deze therapie.

Door het hoge vermogen van de LightSheer DESIRE Laser kunnen de dikste en ook de kleinste haartjes effectief worden behandeld. Bovendien heeft de LightSheer DESIRE Laser de mogelijkheid de hoeveelheid pigment in de huid te meten, waardoor de instelling van de laser beter individueel afgestemd kan worden.

De LightSheer DESIRE Laser kan twee verschillende koppen gebruiken. Voor kleine gebieden heeft de laserstraal een doorsnede heeft van ongeveer 1 cm² en voor grote gebieden 4 cm². Hiermee kunnen vele haarzakjes tegelijk worden vernietigd, waardoor het mogelijk is grote gebieden zoals oksels, bikinilijnen, maar ook hele armen, benen of zelfs de gehele rug te behandelen. Door de hoge effectiviteit van de LightSheer DESIRE Laser zijn geen eindeloze behandelingen nodig, waardoor de kosten voor de totale behandeling laag zijn.

Om de opperhuid niet te beschadigen door de hoge energie heeft de LightSheer DESIRE laser een gekoelde tip. Deze beperkt in hoge mate de pijnprikkel die door de opwarming wordt veroorzaakt, zodat de behandeling zeer goed wordt verdragen.

Onderzoekers van de bekende Harvard Universiteit in de VS hebben de goede resultaten met diode lasers in wetenschappelijk onderzoek bevestigd.

Laserontharing in Tilburg, Dongen of Prinsenbeek bij Huidtherapie Brabant

Permanente laserontharen

Laserontharing-prinsenbeek
Laserontharing-Tilburg

Werking laserontharing

De laser waar we mee werken produceert een zeer hoog geconcentreerde zuivere lichtbundel van een bepaalde golflengte. Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde uitgezonden op de huid. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren en zet deze om in warmte. Deze warmte zorgt voor vernietiging van het haarzakje, zodat daaruit geen nieuwe haar meer kan groeien. De huid zelf wordt door het geïntegreerde koelsysteem beschermd tegen oververhitting.

De LightSheer DESIRE werkt in op de pigmentatie in de haren en is dus het meest effectief bij haren in de anagene fase (groeifase). Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in deze fase bevinden is het noodzakelijk dat u meer dan 1 behandeling moet ondergaan voor u kan spreken van een volledige ontharing. Gemiddeld zijn met de LightSheer DESIRE 5-6 behandelingen noodzakelijk.

De laserbehandeling bij Huidtherapie Brabant

De behandeling gaat snel en kan variëren van een paar minuten tot een uur. Doordat de laserstraal een doorsnede heeft van 1 cm² kan per behandeling het hele behaarde gebied worden behandeld. Per puls worden meerdere haarzakjes tegelijkertijd vernietigd, dit in tegenstelling tot elektrisch ontharen waar per haartje moet worden behandeld.

De behandeling is niet pijnloos, maar wordt meestal goed verdragen. De zeer korte puls kan vergeleken worden met het schieten van een elastiekje tegen de huid. Na de behandeling is er geen sprake van gevoeligheid. Wel kan de huid wat rood worden en soms zwelling vertonen. Deze reacties verdwijnen gewoonlijk snel, u kunt direct uw normale bezigheden hervatten.

Mijn laserontharingbehandeling bij Huidtherapie Brabant was zeer geslaagd! Na een aantal behandelingen zag ik al resultaat. Ik ben enorm tevreden.

Laserontharing-Tilburg

Aantal laserbehandelingen

Haren groeien in een cyclus. Er zijn 3 cyclussen bekend, namelijk de groeifase, de overgangsfase en de uitvalsfase. Slechts een deel van de haren bevindt zich in de groeifase.

De serie haren in de groeifase, waarbij het pigment diep in het haarzakje bevindt, reageert optimaal op een laserbehandeling. Bij de volgende behandeling is er een nieuwe serie haren in deze fase. Bij haren op het gelaat duurt dit ongeveer 6 weken en de haren op het lichaam 8 weken. Daarom zien wij u graag na 6-8 weken terug voor een behandeling. Na elke behandeling komen er minder haren terug en worden de haren dunner en zwakker.

Na gemiddeld 6 behandelingen zijn alle haren in het behandelde gebied in de eerste groeifase geweest en voorgoed verdwenen. Wel is het mogelijk dat nieuwe haarzakjes in de toekomst geactiveerd worden, door bijvoorbeeld de overgang en andere hormoonschommelingen. Daarnaast kan het zijn dat bepaalde haren niet reageren op de laser. Huidtherapie Brabant adviseert meestal om jaarlijks een onderhoudsbehandeling te ondergaan.

Adviezen voor een laserontharingbehandeling

Voor de behandeling: 

  • Als u besluit om u definitief te laten ontharen, is het belangrijk dat u zelf niet meer epileert of harst. Wanneer u de hele haar verwijderd, kan er namelijk geen vernietiging van het haarzakje plaats vinden. U mag de haren wel knippen of scheren en ook mag u ontharingscrème gebruiken.
  • Aan de hand van de haarkleur en dikte, wordt de instelling van de laser bepaald. Daarom is het noodzakelijk dat de haren vooraf aan de eerste behandeling zichtbaar zijn voor de huidtherapeut.
  • Daarnaast mag het te behandelen gebied minstens 6 weken van tevoren niet worden blootgesteld aan overmatig zonlicht. Een gebruinde huid verminderd de effectiviteit van de behandeling en kan ervoor zorgen dat de huid oppervlakkig verhit wordt. Gebruik steeds een goede zonnebrandcrème met een hoge factor.

Na de laserontharingbehandeling:

Na de behandeling ziet u huid er roder en gezwollen uit, wat bij de behandeling hoort. In de praktijk koelen wij uw behandelde huid met koude kompress en een verkoelende crème. Thuis mag u de huid ook nakoelen met een koud washandje en/of aloë vera gel. Daarnaast is het zeer belangrijk om de huid niet bloot te stellen aan zonlicht en/of zonnebank. Gebruik daarom een zonnecrème met een factor van 30 of hoger op het behandelde gebied. Na twee à drie weken vallen de haartjes geleidelijk uit. Indien gewenst mogen opkomende haartjes geknipt of geschoren worden, maar belangrijk is dat u de haren niet epileerd.

Vergoeding laserontharing

Tot slot vertellen wij u graag nog wat meer over de vergoeding van een laserontharing behandeling. Laserontharing van het gelaat wordt (grotendeels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij uw zorg verzekeraar wat uw polisvoorwaarden zijn. Huidtherapie Brabant heeft met alle zorg verzekeraars in Nederland een samenwerking.

Laserontharing in Tilburg, Dongen of Prinsenbeek

U kunt voor laserontharing terecht in onze praktijken in Tilburg, Dongen of Prinsenbeek. Op onze locatie in Tilburg is er een permanent laserapparaat aanwezig waar onze huidtherapeuten mee werken. Op de overige locaties hebben we speciale laserdagen gepland namelijk op 26, 27, 28 en 29 oktober in zowel Prinsenbeek als in Dongen. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen

We krijgen veel vragen over laserontharen. De meest voorkomende vragen hebben we voor u op een rij gezet. Heeft u nog een vraag? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Laserontharing wordt gedaan door middel van een laserlicht. Dit licht komt op de huid terecht waarbij het pigment van de haren het laserlicht absorbeert en het omzet in warmte. Deze warmte zorgt ervoor dat het haarzakje geen voedingsbodem meer heeft. Dit zorgt ervoor dat er geen nieuwe haren zich meer kunnen ontwikkelen. Na zo’n één tot drie weken na de behandeling vallen de haren uit.

De behandeling duurt van een paar minuten tot een uur, afhankelijk van de grootte van het gebied. Doordat de laserstraal een doorsnede heeft van 1 cm² kan per behandeling het hele behaarde gebied worden behandeld. Per puls worden meerdere haarzakjes tegelijkertijd vernietigd, dit in tegenstelling tot elektrisch ontharen waar per haartje moet worden behandeld.

De behandeling is niet pijnloos, maar wordt meestal goed verdragen. De zeer korte puls kan vergeleken worden met het schieten van een elastiekje tegen de huid. Na de behandeling is er geen sprake van gevoeligheid. Wel kan de huid wat rood worden en soms zwelling vertonen. Deze reacties verdwijnen gewoonlijk snel, u kunt direct uw normale bezigheden hervatten.

Laser zendt een gebundelde krachtige energiestraal van één golflengte, er gaat geen licht verloren en de effectiviteit is optimaal. Dankzij de verkoelingskop van het apparaat wordt er geen schade toegebracht aan het omringende weefsel. Daarnaast zijn een beperkt aantal behandelingen nodig, dus tijdswinst en geldbesparing.

Het licht bij IPL wordt uitgezonden in meerdere golflengtes, net zoals een gewone lamp. Daardoor gaat veel van de effectieve kracht van het licht verloren. De haarzakjes en de haarwortels kunnen doordat er minder warmte wordt afgegeven door het licht, niet goed vernietigd worden. Hierdoor zijn er dus meer behandelingen nodig en de kans op teruggroei van haar is groter.

Gratis intakegesprek?
Nieuwsgierig geworden en ben je benieuwd wat de Huidtherapeuten van Huidtherapie Brabant voor u kunnen betekenen? Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op.