Pigmentvlekken laserbehandeling

We zien ze steeds vaker: donkere verkleuringen ofwel pigmentvlekken op de huid. De zon is vaak een boosdoener als oorzaak van de pigmentvlekken. Daarom zien we pigmentvlekken vooral in het gezicht, hals, decolleté en handen. Maar ook op andere delen van het lichaam kunnen pigmentvlekken voorkomen. Bij Huidtherapie Brabant voeren we graag lasertherapie uit en maken we gebruik van de Quadrostar Yellow 577nm diodelaser voor het verwijderen en verminderen van de pigmentvlekken.

Hoe werkt de Quadrostar Yellow 577nm diodelaser?

Het laserlicht wordt verdeelt over een groot oppervlakte van de huid. Het licht wordt opgenomen door het pigment in de huid. Hierdoor ontstaat warmte, dat ervoor zorgt dat het pigment wordt opgeruimd. De Quadrostar Yellow 577nm diodelaser heeft een golflengte van 532 nm en werkt met een hele fijne pen, waardoor het laserlicht alleen maar op de pigmentvlek wordt gericht, zodat het omliggende huidweefsel onaangetast blijft.

Wat kan er behandeld worden met de Quadrostar Yellow 577nm diodelaser?

Pigmentvlekken, roodheden, gesprongen bloedvaatjes en huidoneffenheden in het gezicht en op het lichaam kunnen behandeld worden met de Quadrostar Yellow 577nm diodelaser. De volgende pigmentstoornissen kunnen effectief behandeld worden door middel van de Quadrostar Yellow 577nm diodelaser:

 • Zonnevlekken
 • Ouderdomsvlekken
 • Cafe-au-laitvlekken
 • Melasma (zwangerschapsmasker)

Afhankelijk van de aard van de pigmentvlek, kunnen er ook andere therapievormen worden toegepast, namelijk:

 • Camouflagetherapie
 • LIRA-Peeling
 • Glycolzuur peeling
 • Coagulatie

Ook couperose kan door Quadrostar Yellow 577nm diodelaser behandeld worden, namelijk:

 • Teleangiectasieën
 • Couperose (uitgezette bloedvaatjes)
 • Spider naevi (spinnekopvaatjes)
 • Diffuse roodheid
 • Rosacea
 • Angioma’s (kleine helderrode bultjes)
 • Ouderdomsvaatkluwen
 • Naevus Flameus (wijnvlekken)
 • Sommige vormen van spatadertjes op de benen
 • Poikyloderma van Civatte

Wat kan ik verwachten tijdens de pigmentvlekken laserbehandeling?

Tijdens de behandeling worden de ogen afgedekt met een speciale bril. Hierdoor worden uw ogen beschermd. De huidtherapeut zal tijdens de behandeling ook een beschermingsbril dragen. De behandeling kan enigszins gevoelig zijn, maar wordt door de meeste mensen zonder verdoving goed verdragen. De gevoeligheid is ook afhankelijk van de plaats van behandeling. De laserstraal voelt aan alsof u korte prikjes krijgt. Daarna voelt de huid een klein beetje branderig. Uw huid zullen we dan koelen met een koude kompressen. De behandelingstijd is afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid van de pigmentvlekken. Zo duurt het behandelen van een vlekje in de hals ongeveer vijf minuten.

Wat kan ik verwachten na de pigmentvlekken laserbehandeling?

De huid is na de behandeling wat roder en licht gezwollen. Daarnaast kunt u een gevoel van zonnebrand ter plaatse hebben. Dit hoort bij de behandeling en trekt meestal na enkele uren weg. Soms kunnen er kleine korstjes ontstaan, die doorgaans snel verdwijnen. De pigmentatie kan na de behandeling ook donkerder worden, waardoor het beter zichtbaar is. Dit is juist een goed teken! Het betekent dat de behandeling goed heeft gewerkt. Deze donkere verkleuring verdwijnt na een paar dagen tot enkele weken. Als u wilt, mag u de huid gewoon camoufleren met een make-up.

Na de behandeling koelen wij de huid met kompressen. Dit heeft een verkoelend effect en geeft sneller herstel. Wanneer er thuis nog steeds sprake is van zwelling mag u thuis de huid extra koelen met een koude kompres of de huid verzorgen met aloë vera gel.

Het is verstandig om de eerste vier weken voorzichtig om te gaan met zonlicht. Een goede zonbeschermingsfactor gebruiken met een zo hoog mogelijke factor en direct zonnen en/of zonnebank vermijden.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Afhankelijk van de diepte van het pigment worden het aantal behandelingen bepaald. Meestal zijn er 2 behandelingen nodig. Als het pigment oppervlakkig in de huid zit, zijn er betere resultaten te behalen. Soms zijn er 3 à 4 behandelingen nodig, wat ook afhankelijk is van de pigmentstoornis en uw wensen.

Adviezen bij een pigmentvlekken diodelaser behandeling

Na elke laserbehandeling is het belangrijk een goede zonbescherming (factor 30 of hoger) te gebruiken. Pigmentvlekken ontstaan meestal als de huid te snel na de behandeling onbeschermd of te weinig beschermd wordt blootgesteld aan de zon. Wees voorzichtig met het wassen van het behandelde gebied, doe dit op een deppende manier. Als er korstvorming is opgetreden is het beter om de huid een paar dagen droog te laten. Belangrijk is om niet te krabben/pulken, de korstjes vallen er vanzelf af.

Meer informatie over de Quadrostar Yellow 577nm diodelaser?

Neem voor meer informatie contact met ons op.