Lira-peeling-gezicht-brabant

Lira peeling

Met een chemische peeling is het mogelijk voor een versnelde celdeling te zorgen waardoor de huid zich veel sneller vernieuwd. Je kunt het zo zien: de peelings verweken dode huidcellen, waardoor deze sneller afschilferen. Hierdoor gaat de huid nieuwe, gezonde cellen aanmaken. Met een chemische of Lira peeling is het mogelijk om huidproblemen aan te pakken en de huidconditie te verbeteren.

Meer informatie of direct contact?

Alles over Lira-peelings

Lira is ontstaan doordat cosmetische en medische specialisten hun grenzen bereikten binnen hun huidige productlijn. Ondanks uitstekende resultaten ontstond er een verlangen naar meer mogelijkheden, meer resultaat en meer succes. Dit heeft geresulteerd in een serie peelings: Lira peelings.

De oppervlakkige en middeldiepe peelings van Lira activeren de huidcellen op een veilige manier tot versnelde aanmaak van nieuwe huidcellen, waardoor uw huid weer gaat stralen.

Werking van Lira-peelings

Een chemische peeling veroorzaakt een versnelde celdeling waardoor de huid zich veel sneller vernieuwd. De basis van de peelings zijn zuren, maar deze zijn natuurlijk van aard. Lira peelings werken huidopbouwend en veranderen de structuur van de huid in een sterke frisse huid, het geeft de huid een echte boost. Het zet de eigen huid aan het werk.

 

Lira-peelings-brabant

Een Lira-peeling werkt huidopbouwend en geeft de huid een echte boos.

Voor wie is een Lira-peeling geschikt?

Lira-peelings zijn voor iedereen geschikt. Of u nu de huid een oppepper wilt geven of u wilt één van onderstaande indicaties van de huid verbeteren/verminderen. Een kuur van Lira-peelings kan hiervoor een effectieve oplossing bieden.

De Lira-behandelingen kunnen worden ondergaan bij een breed scala aan huidindicaties:

 • Acne
 • Littekens
 • Fijne lijntjes
 • Grauwe en futloze huid
 • Grove poriën
 • Oppervlakkige pigmentvlekjes

Welke Lira-peelings zijn er?

Bij Huidtherapie Brabant bieden we diverse Lira-peelings aan. Afhankelijk van uw huidtype, huidbeeld en uw persoonlijke wensen, adviseren wij in overleg met u een bepaalde peeling. Wij werken met Lira-peelings zoals:

1. Pumpkin Peeling

De pompoen enzymen zorgen voor een exfoliatie van de dode cellen op de epidermale huidlaag. Tevens werkt het als een van de krachtigste antioxidanten die vrije radicalen aanpakt. De Alpha Hydroxy zuren en Beta Hydroxy zuren stimuleren de celdeling waardoor het huidoppervlak frisser, gladder en egaler wordt. De combinatie van deze ingrediënten hebben ook een zeer positief effect op anti-aging, acne en pigmentatie.

2. Lactic Clear peeling

Een peeling die melkzuur bevat. Melkzuur heeft een oplichtende eigenschap en is ideaal om pigmentproblemen te behandelen of de huid op te frissen. De ondersteunende zuren hebben ieder een specifieke werking op de pigmentatie.

3. Sal pulp peeling

Deze peeling is op basis van salicylzuur en pulp extracten. Het werkt keratolytisch op het huidoppervlak en het draagt bij aan een betere opname van ingrediënten. De peeling is geschikt voor een vette huid en mensen met acne.

4. Jessner peeling

Deze peeling is uitermate geschikt voor alle vormen van acne door de verschillende zuren die stuk voor stuk een positief effect hebben op de ontstekingen. Daarnaast heeft deze peeling effect op pigmentatie problemen en is het inzetbaar als een vernieuwende verfrissende behandeling voor elk huidtype.

5. Trichloorazijn (TCA) peeling

Deze peeling is geschikt voor indicaties zoals rimpels, grove poriën, acne littekens en pigmentatie verbeteren door het huidoppervlak te egaliseren.

Ik ben enorm tevreden met mijn persoonlijke Lira-peeling behandeplan. Na een aantal kuren zag ik steeds meer resultaat. Met het eindresultaat ben ik enorm tevreden, mijn huid straalt weer en ziet er fris uit.

Roxanne van Sprundel
Lira-peeling-behandeling-tilburg
Peeling-gezicht-brabant

Hoe gaat een Lira-behandeling in zijn werk?

Een Lira-behandeling duurt in zijn totaliteit zo’n 30 tot 45 minuten. We starten altijd met het reinigen van de huid. Vervolgens brengen we de peeling vloeistof aan. U ervaart een lichte tot intense prikkeling op uw huid.

Er zijn verschillende Lira-behandelingen. Zo zal de TCA en Jessner peeling aangebracht worden in verschillende lagen. Hoe meer lagen er worden aangebracht, hoe meer schilfering u kunt verwachten. Als de inwerktijd van de peeling is verstreken, wordt deze indien nodig geneutraliseerd. Daarna worden er nazorgproducten en een SPF 30 zonbescherming aangebracht. Voorafgaand aan een TCA of Jessner peeling is het aan te raden om minimaal 2 Pumpkin-peelingen te ondergaan om de huid voor te bereiden.

De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien. Na een TCA of Jessner peeling kan in de navolgende 7 dagen de huid strak aanvoelen en veranderen in een donkere kleur. Ook kan 1 tot 3 dagen na de peeling een schilfering ontstaan, dit kan zo’n 7 dagen duren. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste.

Aantal Lira-behandelingen

Lira-peelings adviseren wij altijd in kuurverband te ondergaan. Meestal is het kuurverband 3 tot 6 behandelingen. De behandelingen vinden doorgaans 1 keer per 2 weken plaats. Afhankelijk van uw huidtype, huidbeeld en indicatie stellen wij een behandelplan met het aantal en de soort Lira-peeling op.

Afhankelijk van uw huidtype, huidbeeld en indicatie stellen wij een behandelplan met het aantal en de soort Lira-peeling voor u op.

Adviezen voor een Lira-peeling

Voor de Lira-behandeling adviseren we om rekening te houden met een aantal zaken:

 • Gedurende de behandelperiode de huid niet blootstellen aan de zon of zonnebank, in verband met kans op pigmentvorming. Maak gebruik van een zonnecrème met een factor 30 of hoger.
 • Na de peeling kan de huid gedurende 1 à 2 dagen roodheid en soms afschilfering vertonen.
 • Op sommige plaatsen zal de peeling dieper doordringen, dit zal genezen met korstvorming in 4 tot 7 dagen.  Het is beter om niet te krabben/pulken aan de korstjes.
 • De huid kan een lichte irritatie vertonen gedurende de eerste 24-28 uur.
 • Roken verlengt het genezingsproces, waardoor het langer duurt voordat de huid of korstvorming genezen is.
 • Er zijn meerdere behandelingen nodig om resultaat te behalen.

Lira-behandeling vergoedingen

Een Lira-behandeling voor één van de bovengenoemde peelings bij acne(littekens) vergoeden veel verzekeraars vanuit het aanvullende pakket. Na de behandeling krijgt u van ons een factuur, welke u kunt pinnen of contant betalen. Deze factuur kunt u eventueel indienen bij uw zorgverzekeraar. Wij adviseren contact op te nemen met uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoedingen u heeft.

Lira-Peeling in Tilburg, Dongen of Prinsenbeek

U kunt voor een of meerdere Lira-peelings terecht in onze praktijken in Tilburg, Dongen of Prinsenbeek. Onze deskundige huidtherapeuten helpen en adviseren u graag op het gebied van de diverse Lira-behandelingen. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Veelgestelde vragen over Lira-Peelings

Is een Lira-behandeling pijnlijk?

Het aanbrengen van de peeling kan een wat branderig gevoel geven, maar deze pijn is over het algemeen goed te verdragen.

Hoe ziet mijn huid eruit na de behandeling?

Na de behandeling kan de huid er wat rood uitzien en strakker aanvoelen. De roodheid is echter vaak binnen een paar uur verdwenen. Ook is het mogelijk – bij een intensieve peeling – dat de huid te maken krijgt met schilfers. Ook kan er droogheid ontstaan. Vervolgens zullen de overtollige oude huidcellen loslaten en plaatsmaken voor nieuwe, gezonde huidcellen.

Hoeveel Lira-behandelingen heb ik nodig?

We adviseren om een kuur af te nemen van zo’n 3 tot 6 behandelingen: dit is per persoon verschillend en hangt onder andere af van uw huidtype, huidbeeld en indicatie.

Gratis intakegesprek
Nieuwsgierig geworden en ben je benieuwd wat de Huidtherapeuten van Huidtherapie Brabant voor u kunnen betekenen? Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op.