Lira Peeling

Lira peeling

Een chemische peeling veroorzaakt een versnelde celdeling waardoor de huid zich veel sneller vernieuwd.

Lira-peelings

Lira is ontstaan doordat cosmetische en medische specialisten hun grenzen bereikten binnen hun huidige productlijn. Ondanks uitstekende resultaten ontstond er een verlangen naar meer mogelijkheden, meer resultaat en meer succes. Dit heeft geresulteerd in een serie peelings: Lira peelings. De oppervlakkige en middeldiepe peelings van Lira activeren de huidcellen op een veilige manier tot versnelde aanmaak van nieuwe huidcellen, waardoor uw huid weer gaat stralen.

Werking van Lira-peelings
Een chemische peeling veroorzaakt een versnelde celdeling waardoor de huid zich veel sneller vernieuwd. De peelings zijn wel op basis van zuren, maar toch natuurlijk van aard. Lira peelings werken huidopbouwend en veranderen de structuur van de huid in een sterke frisse huid, het geeft de huid een echte boost. Het zet de eigen huid aan het werk.

Indicaties
Lira-peelings zijn voor iedereen geschikt. Of u nu de huid een oppepper wilt geven of u wilt één van onderstaande indicaties van de huid verbeteren/verminderen, een kuur van Lira-peelings kan hiervoor een effectieve oplossing bieden. De behandelingen kunnen worden ondergaan bij een breed scala aan de volgende huidindicaties:

 • Acne
 • Littekens
 • Fijne lijntjes
 • Grauwe en futloze huid
 • Grove poriën
 • Oppervlakkige pigmentvlekjes

Behandeling met Lira
De behandeling duurt 30 tot 45 minuten. Na het reinigen van het gelaat wordt de peeling vloeistof aangebracht. U ervaart een lichte tot intense prikkeling op uw huid. De TCA en Jessner peeling wordt in verschillende lagen aangebracht, hoe meer lagen er worden aangebracht, hoe meer schilfering u kunt verwachten. Als de inwerktijd van de peeling is verstreken, wordt deze indien nodig geneutraliseerd. Daarna worden er nazorgproducten en een SPF 30 zonbescherming aangebracht. Voorafgaand aan een TCA of Jessner peeling is het aan te raden om minimaal 2 Pumpkin-peelingen te ondergaan om de huid voor te bereiden.

De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien. Na een TCA of Jessner peeling kan in de navolgende 7 dagen de huid strak aanvoelen en veranderen in een donkere kleur. Ook kan 1 tot 3 dagen na de peeling een schilfering ontstaan, dit kan zo’n 7 dagen duren. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste.

Aantal behandelingen
Lira-peelings adviseren wij altijd in kuurverband te ondergaan. Meestal is het kuurverband 3 tot 6 behandelingen. De behandelingen vinden doorgaans 1x per 2 weken plaats. Afhankelijk van uw huidtype, huidbeeld en indicatie stellen wij een behandelplan met het aantal en de soort Lira-peeling op.

Diverse peelings:
Bij Huidtherapie Brabant hebben we diverse Lira-peelings. Afhankelijk van uw huidtype, huidbeeld en uw persoonlijke wensen, adviseren wij in overleg met u een bepaalde peeling. Hieronder kunt u over de diverse Lira-peelings lezen.

 1. Pumpkin Peeling
  De pompoen enzymen zorgen voor een exfoliatie van de dode cellen op de epidermale huidlaag. Tevens werkt het als een van de krachtigste antioxidanten die vrije radicalen aanpakt. De Alpha Hydroxy zuren en Beta Hydroxy zuren stimuleren de celdeling waardoor het huidoppervlak frisser, gladder en egaler wordt. De combinatie van deze ingrediënten hebben ook een zeer positief effect op anti-aging, acne en pigmentatie.
 2. Lactic Clear peeling
  Een peeling die melkzuur bevat. Melkzuur heeft een oplichtende eigenschap en is ideaal om pigment problemen te behandelen of de huid op te frissen. De ondersteunende zuren hebben ieder een specifieke werking op de pigmentatie.
 3. Sal pulp peeling
  Deze peeling is op basis van salicylzuur en Pulp extracten. Het werkt keratolytisch op het huidoppervlak en het draagt bij aan een betere opname van ingrediënten. De peeling is geschikt voor vette huiden en acne.
 4. Jessner peeling
  Deze peeling is uitermate geschikt voor alle vormen van acne door de verschillende zuren die stuk voor stuk een positief effect hebben op de ontstekingen. Daarnaast heeft deze peeling effect op pigmentatie problemen en is het inzetbaar als een vernieuwende verfrissende behandeling voor elk huidtype.
 5. Trichloorazijn (TCA) peeling
  Deze peeling is geschikt voor indicaties zoals rimpels, grove poriën, acne littekens en pigmentatie verbeteren door het huidoppervlak te egaliseren.

Adviezen

 • Gedurende de behandelperiode de huid niet blootstellen aan de zon of zonnebank, in verband met kans op pigmentvorming. Maak gebruik van een zonnecrème met een factor 30 of hoger.
 • Na de peeling kan de huid gedurende 1 à 2 dagen roodheid en soms afschilfering gaan vertonen.
 • Op sommige plaatsen zal de peeling dieper doordringen, dit zal genezen met korstvorming in 4 tot 7 dagen.  Het is beter om niet te krabben/pulken aan de korstjes.
 • De huid kan een lichte irritatie vertonen gedurende de eerste 24-28 uur.
 • Roken verlengt het genezingsproces, waardoor het langer duurt voordat de huid of korstvorming genezen is.
 • Er zijn meerdere behandelingen nodig om resultaat te behalen.

Vergoeding
De behandeling  met één van deze peelings bij acne(littekens) vergoeden veel verzekeraars vanuit het aanvullende pakket. Na de behandeling krijgt u van ons een factuur, welke u kunt pinnen of contant betalen. Deze factuur kunt u dan eventueel indienen bij uw zorgverzekeraar. Wij adviseren contact op te nemen met uw zorgverzekeraar welke rechten op vergoedingen u heeft.