Littekens behandelen met LPG Endermologie

LPG-endermologie-littekens

Littekens behandelen met een LPG Endermologie behandeling

Wist je dat het mogelijk is om littekens te behandelen met een LPG Endermologie behandeling? Door middel van diverse LPG-behandelingen kunnen de huidtherapeuten van Huidtherapie Brabant ervoor zorgen dat littekens minder zichtbaar, verdwijnen of minder pijnlijk worden. Hoe we dit doen, vertellen we je graag in dit blog.

“Na een operatie, brandwond of trauma, vormt de huid een litteken door de productie van collageen op de plaats van de wond.”

Het ontstaan van littekens

Een litteken ontstaat door een wond. Vervolgens gaat het lichaam hard aan het werk om deze beschadiging te genezen. In de meeste gevallen geneest de wond en zie je na een tijdje niet meer dat er ooit een beschadiging heeft gezeten. Maar er kan ook een litteken ontstaan.

Een litteken ontstaat als de huid collageen aanmaakt om de beschadiging te herstellen. Collageen is een eiwet dat van nature in de huid aanwezig is en zorgt voor een bepaalde stevigheid van de huid. Ook zorgt het ervoor dat je huid soepel en stralend is.

Littekens behandelen met LPG Endermologie

Littekens kunnen een verdikt of trekkend gevoel geven en je misschien wel in bepaalde bewegingen beperken. Een litteken kan ook teveel zichtbaar zijn naar je zin, waardoor je je er bijvoorbeeld onzeker door voelt. Maar wist je dat je hier iets aan kunt doen? Het is namelijk mogelijk om een litteken te behandelen door middel van LPG Endermologie.

LPG-endermologie-borst

Het doel van een LPG behandeling bij littekens

Door middel van een LPG behandeling is het mogelijk om de doorbloeding van de huid te bevorderen. Daarnaast stimuleert LPG Endermologie de afvoer van lymfevocht en vetcellen en het verzacht (litteken)weefsel dat is verhard. Daarbij kunnen littekens op zowel het gezicht als op het lichaam aangepakt worden. Het uiteindelijke doel is om pijn te verlichten, het weefsel te versoepelen en het minder opvallend laten worden van het litteken.

LPG litteken behandeling

Maar hoe gaat een LPG litteken behandeling precies in zijn werk? Voorafgaand zal er altijd een uitgebreide intake plaatsvinden in de praktijk bij Huidtherapie Brabant. Daarbij kijken de huidtherapeuten naar de littekens die behandeld moeten worden. Een behandelplan zal worden opgesteld en besproken. Ook zal er een inschatting worden gemaakt hoeveel LPG behandelingen er precies nodig zijn.

Tijdens de LPG behandeling zorgt de kop van het LPG apparaat voor een drainerende en defibrillerende werking. Dit zorgt ervoor dat er geen verklevingen door fibrose plaatsvinden. De behandelkop masseert het bindweefsel zowel oppervlakkig als diepgaand. Vervolgens zal de behandeling de natuurlijke productie van collageen- en elastine stimuleren. Op deze manier werk je op een natuurlijke manier aan het herstel van de huid.

Last-van-litteken

Hoeveel LPG behandelingen zijn er nodig?

Uit ervaring weten we dat er vaak meerdere LPG behandelingen nodig zijn voor een optimaal resultaat. Na iedere behandeling zal het littekenweefsel soepeler worden en de huid gaat er steeds wat beter uitzien. Hierdoor is de doorbloeding beter en zullen afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Afhankelijk van de huidconditie zijn er meestal zo’n zes tot tien behandelingen nodig.

“De littekens zullen na een Endermologie behandeling vaak wat rood en gevoelig zijn. Maar je zult ook merken dat het litteken al snel soepeler aanvoelt.”

Welke littekens behandelen met LPG Endermologie?

Er zijn diverse soorten littekens die behandeld kunnen worden met LPG Endermologie. Door middel van verschillende sessies kunnen de littekens minder worden of zelfs verdwijnen. Met LPG Endermologie zijn littekens te behandelen als:

  • Recente littekens waarbij er nog een kans is op ontsteking
  • Oude littekens
  • Littekens als gevolg van een chirurgische ingreep of trauma
  • Brandwonden, zelfs als er huid is getransplanteerd
  • Litteken van een keizersnede
  • Sclerodermie
Litteken-LPG-behandeling

“De jeuk en pijn van een litteken zullen na een LPG behandeling verdwijnen.”

LPG behandeling voor een chirurgische ingreep

Wist je dat je LPG ook preventief kunt inzetten om de vorming van littekens tegen te gaan? Dit klinkt wellicht wat vreemd. Maar een LPG behandeling kan een chirurgische ingreep vergemakkelijken. Dit komt omdat het LPG apparaat het weefsel goed kan voorbereiden en het soepel kan maken. Dit zal uiteindelijk de chirurgische ingreep makkelijker maken, de slaagkans optimaliseren en bijwerkingen en complicaties naderhand beperken.

Tip: lees ons blog over voor en na ervaringen van LPG Endermologie.

LPG behandeling na een borstoperatie

Een LPG behandeling kan ook uitkomst bieden na een borstoperatie het littekenweefsel wat ontstaat na de operatie kan namelijk voor problemen als verklevingen zorgen. Patiënten met deze klachten als gevolg van borstkanker kunnen we als huidtherapeut behandelen.

LPG Endermologie in Brabant

Voor een LPG Endermologie behandeling kun je op diverse plekken in Brabant terecht. Zo zijn er locaties in Prinsenbeek, Dongen en Tilburg waar deskundige huidtherapeuten je graag adviseren en verder helpen. Wil je graag vrijblijvend advies over de mogelijkheden van een LPG Endermologie behandeling voor jouw littekens? Neem dan contact op!

Nieuwsgierig geworden?
Wij geven graag persoonlijk advies