LPG behandeling

Endermologie (LPG) bij Huidtherapie Brabant.

Endermologie, ook wel LPG genoemd, is een intensieve bindweefselmassage welke bij zowel mannen als vrouwen kan worden uitgevoerd. Bij Huidtherapie Brabant voeren we endermotherapie uit met een LPG apparaat. Uiteraard door een gediplomeerde huidtherapeut.

Als praktijk gespecialiseerd in huid- en oedeemtherapie kunnen wij LPG behandelingen bij verschillende huidaandoeningen en huidproblemen toepassen. Zo verminderen of verhelpen we uw klachten.

Wat houdt de LPG behandeling in?

Een LPG behandeling bestaat uit een intensieve bindweefsel massage. Deze massage bevordert de doorbloeding van de huid, stimuleert de afvoer van lymfevocht en vetcellen en verzacht ook verhard (litteken)weefsel. Het zet als het ware een natuurlijk proces op gang waarbij vetophopingen worden afgebroken en de huid gezond en sterk wordt.

De cilinders van het LPG apparaat, waarmee we de bindweefsel massage uitvoeren, pakken een huidplooi op en rollen deze in langzame en regelmatige bewegingen af. Hierdoor worden de huid, de onderhuid en het onderliggende bindweefsel stevig maar pijnloos gemasseerd. Het resultaat is dat de structuur van het bindweefsel wordt verbetert, de doorbloeding wordt bevordert en de afvoer van lymfevocht en daarmee de afvalstoffen wordt gestimuleerd.

De techniek van de LPG behandeling is een grote vooruitgang in het verminderen en verhelpen van de verschillende huidaandoeningen en huidproblemen. Als huidtherapeuten zijn wij erg enthousiast over de mogelijkheden en resultaten van het LPG apparaat.

Endermologie (LPG) bij Huidtherapie Brabant.

LPG behandeling

LPG behandelingen passen wij succesvol toe bij onderstaande huidaandoeningen:

  • Vastzittende vetophopingen (panniculose)
  • Lipoedeem
  • Bestraalde huid
  • Pijn aan spieren en gewrichten
  • Littekens door trauma (operatie, brandwonden of andere verwondingen)
  • Huidverslapping
  • Na liposculptuur of liposuctie
  • Cellulitis

Resultaten van de LPG behandeling bij oedeemtherapie

Wij zien goede resultaten bij patiënten die last hebben van oedeem, lipoedeem en/of fibrose. Dankzij de intensieve bindweefselmassage wordt zoals gezegd de doorbloeding sterk bevorderd, vetophopingen worden los gemasseerd en gezien het feit dat de doorbloeding sterk op gang komt door deze massage, worden de afvalstoffen direct versneld afgevoerd.

Als huidtherapeut passen wij het LPG apparaat steeds vaker toe in combinatie met onze oedeemtherapie, met groot succes!

Resultaten van de LPG behandeling bij littekentherapie

Ook patiënten met littekens hebben veel baat bij de endermologie behandeling. Het littekenweefsel wordt immers versneld soepeler. Dankzij de intensieve massage met behulp van het LPG apparaat wordt het slechte collageen afgebroken waardoor het goede, soepele collageen sneller hiervoor in de plaats kan komen. Natuurlijk geldt ook hier dat door de extra doorbloeding de afvalstoffen versneld worden afgevoerd en de voedingsstoffen versneld worden aangevoerd. Het totale proces van littekenverbetering wordt dankzij de endermologie behandeling middels het LPG apparaat sterk verbeterd.

Vergoeding van LPG behandelingen

Voor endermologie heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt. In de polis van uw zorgverzekering kunt u altijd nalezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de LPG behandeling(en).

Heeft u vragen of wilt u meer informatie ontvangen over endermologie of het LPG apparaat dan kunt u uiteraard altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.