Mannen en overbeharing!

Iedereen heeft lichaamsbeharing, de een meer dan de ander. De lichaamsbeharing bestaat uit twee varianten, terminaal haar en donshaar. De haarzakjes die terminale haren aanmaken zijn dikker en beter zichtbaar. Mannen hebben meer lichaamsbeharing dan vrouwen, vooral op de benen, borst, rug en gezicht ontstaan bij mannen terminale haren. Door de tijden heen zijn er verschillende opvattingen ontstaan over beharing bij de man. Ontharing behoort in sommige culturen tot één van de dagelijkse rituelen, terwijl in andere culturen beharing wordt gezien als mannelijk en aantrekkelijk. Dat mannen de laatste jaren steeds vaker hun oksels, schaamstreek, borst en benen meenemen met de scheerbeurt wordt door vrouwen in Nederland toegejuicht. Uit onderzoek door VROUW.nl is gebleken dat maar liefst 90 procent van de respondenten zich niet vinden in de stelling: hoe meer haar hoe beter. Huidtherapie Brabant ziet ook steeds meer mannen in de praktijk in verband met overbeharing en kan ze effectief helpen!

Overbeharing bij mannen

Van de respondenten van het onderzoek van VROUW.nl vond 73% van de vrouwen een behaarde rug te ver gaan, 30% van de vrouwen zou eigenhandig bij hun vriend of man aan het scheren of waxen slaan en 42% zou de man doorsturen naar een specialist op dit gebied.

Bij Huidtherapie Brabant krijgen wij steeds vaker vragen over definitief ontharen van mannen. Voornamelijk het (definitief) ontharen van borst en rug haar is zeer populair. Het definitief ontharen bij mannen is de aflopen jaren explosief gestegen. Lees ook het bericht; permanent ontharen onder mannen stijgt explosief!

Permanent ontharen mannen bij Huidtherapie Brabant

Wij maken bij Huidtherapie Brabant gebruik van de meest effectieve laserontharing van dit moment; de Palomar Vectus Diodelaser. De behandeling met de Palomar Vectus Diodelaser laser ontharing gaat snel, dit kan variëren van enkele minuten tot een uur. Door de hoge effectiviteit van de Palomar Vectus Diodelaser heb je geen eindeloze behandelingen nodig, na gemiddeld 6 behandelingen zijn de haren verdwenen. We kunnen mensen helpen met overbeharing in het gezicht, op de armen, benen, oksels, bikinilijn en rug. Een voorwaarde is wel dat de haren gepigmenteerd moeten zijn. Wil je meer informatie over permanent ontharen? Kijk dan hier of neem contact met ons op.

Lees hier ook ons blog over de voor en nadelen van ontharen in het algemeen.