Huidtherapie-brabant-acnebehandeling

Micro-needling bij Huidtherapie Brabant

Voor micro-needling bent u bij Huidtherapie Brabant aan het juiste adres. Wij maken gebruik van de Dermica Goldpen en informeren u graag over de mogelijkheden van micro-needling, de behandeling zelf en de resultaten.

Micro-needling

Micro-needling is een huidverbeterende therapie. Middels een speciale naaldtechniek maken we met de Dermica Goldpen hele kleine gaatjes in de huid. De Dermica Goldpen is het meest professionele systeem op het gebied van micro-needling. De Dermica Goldpen maakt gebruik van minuscule naaldjes die snel op en neer bewegen en kleine micro-kanaaltjes (1000 per seconde) in de huid maken. Op deze manier dagen we de huid uit om zich te herstellen en benutten we dit natuurlijke herstelproces. De Dermica Goldpen heeft dan ook veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een roller. De huid heeft namelijk veel minder hersteltijd nodig en de behandeling is comfortabeler en nauwkeuriger.

Bent u benieuwd in hoeverre micro-needling voor u interessant is? Wat onze werkwijze is? Of bent u benieuwd hoe het zit met vergoedingen? Dit en meer is terug te vinden op deze pagina over Micro-Needling bij Huidtherapie Brabant.

Wat is micro-needling

Laten we bij het begin beginnen: wat is micro-needling precies?

Micro-needling is een huidverbetering-behandeling. Met behulp van de Demica Goldpen worden duizenden kleine gaatjes in de huid gemaakt. Door deze wondjes in de huid wordt het natuurlijke genezingsproces van het lichaam; productie van collageen versterkt hetgeen resulteert in een langdurige huidverbetering.

Het doel van een micro-needling is om structurele en langdurige huidverbetering te realiseren. Het is van belang dat de behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren huidspecialist en of huidtherapeut. Het hebben van voldoende kennis over de huid, de type behandelingen en het resultaat van de micro needling behandeling is essentieel.

Micro-needling bij Huidtherapie Brabant

Vrijblijvend huidadvies? Vraag het ons gerust!

Acnetherapie-Huidtherapie-Brabant

Micro-needling met behulp van de Dermica Goldpen

Bij Huidtherapie Brabant maken we gebruik van de Dermica Goldpen. De Dermica Goldpen is het meest professionele en geschikte systeem op het gebied van micro-needling. Een behandeling met de Dermica Goldpen is een hygiënische, snelle en effectieve manier om huidverbetering te realiseren waarbij de huid in de diepte vernieuwd wordt zonder de bovenste huidlaag (epidermis) te beschadigen. De Dermica Goldpen kan overal op het lichaam gebruikt worden; gezicht, hals decolleté,handen, armen, benen, rug.

De Dermica Pen is zo geavanceerd dat zelfs gevoelige en moeilijk te bereiken gebieden, zoals rond de ogen/lippen en op de neus, optimaal behandeld kunnen worden.

Wanneer kun je micro-needling inzetten?

Micro-needling therapie is geschikt voor alle huidtypen. Micro-needling kan ingezet worden voor de behandeling van bijvoorbeeld:

 • Algehele huidverbetering
 • Fijne lijntjes
 • Rimpels
 • Huidverslapping
 • Huidveroudering
 • Diverse pigmentatie problemen
 • Grove huidstructuur / vergrote poriën
 • Hypertrofische en hypotrofische littekens
 • Acne littekens
 • Brandwonden
 • Striae / striemen
 • Zwangerschapsstriemen
 • Dubbele kin
 • Alopecia/ kaalheid

Afhankelijk van uw indicatie en wensen kunt u micro-needling behandelingen afwisselen met peelings of andere behandelmethoden. Voorafgaand aan de eerste behandeling bespreekt u tijdens een vrijblijvend intakegesprek uw vragen, wensen en verwachtingen met één van onze huidtherapeuten.

Hoe werkt micro-needling therapie?

Bij Huidtherapie Brabant maken we gebruik van een speciale vibrerende pen ook wel Dermica Pen genoemd. De kop van deze pen bevat uit 11 minuscule steriele naaldjes. Hiermee maken we onder hoge snelheid (1000 per seconde) hele kleine kanaaltjes verticaal in de huid. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar stimuleren de huid precies genoeg om actief te worden. De prikkeling brengt diep in de huid het natuurlijke herstelproces op gang. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine.

Door de prikkeling in het bindweefsel komen actieve groei en helende factoren vrij die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor de huid steviger en gladder wordt. Littekens en rimpels verminderen en hyperpigmentatie vervaagt door huidvernieuwing. Door deze factoren zal huidverjonging plaatsvinden. Door de automatische, verticaal vibrerende naaldjes en instelbare diepte van de naaldjes tijdens de behandeling, maakt het mogelijk de behandeling aan te passen aan uw individuele behoefte. De Dermica Pen is zo geavanceerd dat zelfs gevoelige en moeilijk te bereiken gebieden, zoals rond de ogen/lippen en op de neus, optimaal behandeld kunnen worden.

Aantal benodigde behandelingen

Bij micro-needling therapie geldt: hoe meer behandelingen, hoe meer resultaat. Afhankelijk van de indicatie, ernst van de klacht en uw huidconditie zijn er gemiddeld drie tot zes behandelingen nodig om zichtbare huidverbetering te ervaren. Er is geen maximum aan het aantal behandelingen. U kunt uiteindelijk zelf bepalen hoeveel behandelingen u wilt ondergaan. Optimaal resultaat bereikt u bij behandeling in kuurvorm. De periode tussen de behandelingen kan variëren van twee tot acht weken.

De micro-needling behandeling

We beginnen met het schoonmaken van de huid waarna we een hyaluronzuurserum op de huid aanbrengen. De huidtherapeut zal vervolgens de Dermica Pen in banen en roterend over de huid bewegen. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is goed te verdragen.

De behandeldiepte, variërend van 0,2 mm tot 2,5 mm, is afhankelijk van de indicatie en het huidoppervlak. Er kunnen wat puntbloedinkjes ontstaan tijdens de behandeling, maar de huid sluit zich al na enkele minuten. Nadat het hele behandelgebied behandeld is, brengt de huidtherapeut een hyaluronzuurserum of hyaluronzuurmasker aan.

Na de behandeling

Na de behandeling zal de huid er rood en mogelijk licht gezwollen uit zien. Ook kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zijn normaal en zullen na een dag afnemen. De huid kan gedurende twee tot drie dagen na de behandeling echt nog wel wat roder zijn dan normaal. Door de versnelde celdeling kan de huid gedurende enkele dagen ook licht gaan schilferen en laten de dode huidcellen los.

Ook is het mogelijk dat pigmentvlekjes en onzuiverheden op de huid na de micro-needling behandeling een aantal dagen beter zichtbaar zijn dan normaal. Dit komt doordat overtollig pigment en talg met het celdelings proces mee opschuift naar de oppervlakte. Bij twijfels over de huidreactie, langer aanhoudende roodheid en zwelling of irritatie, kunt u contact opnemen met Huidtherapie Brabant.

Te verwachten resultaat

Na drie tot vier weken ziet u egalisering in de huidteint, waardoor uw huid een frisser en gezonder aanzien krijgt. Collageen opbouw en verbetering van de huidstructuur is na zes tot acht weken zichtbaar. De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich `onder’ het zichtbare huidoppervlak afspeelt en nog maandenlang door kan werken. Door herstructurering en opbouw van collagene vezels zal de huid geleidelijk ook versterken in de diepte, waardoor u het huidverouderingsproces vertraagt.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Als u aanvullend verzekerd bent en afhankelijk van uw pakket worden behandelingen van (acné-) littekens in het gezicht geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit uw zorgverzekering. Vraag uw zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden

Adviezen voor voor en na de micro-needling behandeling

Adviezen voorafgaand aan de behandeling
 1. Om de best mogelijke resultaten te behalen en onnodige huidreacties te voorkomen, is een goede voorbereiding van de huid belangrijk. Huidproducten met vitamine C en retinal worden sterk aanbevolen voor de aanmaak van collageen. Begin hiermee het liefst twee tot vier weken voor de eerste behandeling. Bij gevoeligheid voor hyperpigmentatie is het gebruik van een pigment-remmend middel naast de behandeling nodig.
 2. Wij adviseren om de huid voorafgaand aan de behandeling minimaal vier weken niet bloot te stellen aan zon, zonnebank of zelfbruiner.
 3. Tevens mag u geen intensieve behandelingen (zoals harsen) in het gezicht laten uitvoeren in de laatste twee weken voor de behandeling.
 4. Als u overgevoelig bent voor een koortslip raden wij aan om L-lysine supplementen te slikken: twee weken voor en tijdens de kuur om een herpes uitbraak tijdens het genezingsproces te onderdrukken.
 5. Sommige mensen vinden het prettig om de huid vooraf, met een inwerktijd van minimaal 45 minuten, in te smeren met de verdovende EMLA-crème. Deze verdovende crème is op recept verkrijgbaar.
Adviezen na de micro-needling behandeling
 1. Probeer niet aan de huid te komen of krabben. Vermijd het trekken of pulken aan losse velletjes indien de huid gaat vervellen. Hierdoor verhoogt u het risico op irritaties of ontstekingen.
 2. Na een behandeling is de huid goed in staat actieve ingrediënten op te nemen, waardoor u het resultaat kunt verbeteren. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door uw huidtherapeut geadviseerde producten volgens voorgeschreven werkwijze.
 3. Houd de huid schoon en gebruik geen make-up direct na een professionele behandeling, met uitzondering van Lycogel.
 4. Voorkom de eerste 24 uur na de behandeling inspanning resulterend in transpiratie om irritatie te voorkomen. Vermijd ook warmte-inducerende en/of directe hittebehandelingen zoals sauna, stoom en infraroodstraling.
 5. Langdurige blootstelling aan de zon en/of zonnebank moet gedurende de behandelperiode vermeden worden. Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met SPF 30 of hoger. Bij overmatige blootstelling aan UV-straling dit elke twee tot drie uur herhalen.
 6. Vermijd intensieve of irriterende behandelingen zoals harsen, laser of IPL en onderga gedurende de behandelperiode geen andere huidbehandelingen, tenzij dit door de huidtherapeut geadviseerd is.

Voordelen Dermica Goldpen t.o.v. micro-needling Roller behandeling


De Dermica Goldpen is een nieuw en geavanceerd apparaat en biedt veel voordelen ten opzichte van de traditionele Micro-needling Rollers:

 • Veel minder pijnlijk dus prettiger te ondergaan
 • Minder roodheid en kortere hersteltijd na elke behandeling
 • Door de instelbare naald diepte kunnen behandelingen nauwkeuriger en sneller uitgevoerd worden dan met traditionele rollers
 • Tijdens 1 behandeling kan op verschillende dieptes in de huid gewerkt worden, waardoor de behandeling precies kan worden afgestemd op uw huidproblemen.
 • Efficiënter, door verbeterde opname van werkzame stoffen
 • Ideaal voor kleine gebieden en deelbehandelingen (rimpels/littekens/pigmentatie)

Meer informatie over een micro-needling?
Neem dan eens contact met ons op.