Huidverzorging-behandeling-huidtherapie-brabant

Onzuivere huid behandelen bij Huidtherapie Brabant

Heb jij last van een onzuivere huid en wil je deze behandelen? Acne is een veelvoorkomend huidprobleem dat bijna iedereen op een bepaald moment in zijn leven treft. Het kan zorgen voor een onzeker gevoel en de ontstekingen die hierbij komen kijken kunnen ook pijn veroorzaken. Acne kan op diverse plaatsen op het lichaam verschijnen zoals het gezicht, de rug, de nek, de schouders en de billen. Vaak proberen we acne te verbergen met make-up of door het met kleding te camoufleren. Het is tijd voor een andere oplossing en bij Huidtherapie Brabant ben je hiervoor op het juiste adres.
Maar wat is nu eigenlijk de oorzaak van een onzuivere huid en wat kunnen wij hieraan doen om jou te helpen?

Hoe ontstaat een onzuivere huid?

Een onzuivere huid ontstaat onder andere wanneer talgklieren overactief worden waardoor de poriën verstoppen. Factoren als hormonale schommelingen, voeding, stress, bacteriën en een slechte nachtrust kunnen dit proces verergeren. Het is een misvatting dat acne alleen bij tieners voorkomt. Volwassenen, zowel mannen als vrouwen, kunnen ook last hebben van acne, zeker tijdens bepaalde fases in het leven zoals zwangerschap of de menopauze. Ook kun je last hebben van rest-acne, er is dan sprake van vlekjes en of littekentjes als het gevolg van een actieve acne.

Waaruit bestaat de behandeling van een onzuivere huid?

Als huidtherapeuten behandelen wij dagelijks mensen met een onzuivere huid. We starten altijd met een intakegesprek zodat er een behandeling op maat aangeboden kan worden. Vervolgens wordt de behandeling in gang gezet en ga je met voorlichting een advies voor thuis de deur weer uit. Ben je aanvullend verzekerd? Dan wordt in de meeste gevallen acnetherapie vergoed door de zorgverzekeraar. Al met al bestaat het behandeltraject uit 3 fasen:

Fasen van de behandeling

  • Consultatie: identificatie van het type acne en het opstellen van een behandelplan afgestemd op jouw behoeften. Afhankelijk van de ernst van de acne kan het aantal sessies variëren. We beginnen vaak intensief en bouw af tot af en toe een onderhoudsbehandeling.
  • Nazorg: advies over huidverzorging, voeding, producten voor thuis en eventuele vervolgbehandelingen.
  • Resultaat: de meerderheid van onze patiënten ziet een aanzienlijke verbetering in de huidconditie na het behandeltraject. Het is echter belangrijk te begrijpen dat resultaten kunnen variëren en regelmatige zorg essentieel is.
Huidtherapie-brabant

Tijdens de behandeling

Tijdens het behandelen van de onzuivere huid zal de Huidtherapeut een dieptereiniging uitvoeren. Hierbij worden de verstopte poriën geledigd, waarmee we het ontstaan van nieuwe ontstekingen voorkomen. Als aanvulling op de dieptereiniging maken we gebruik van peelings. Peelings hebben een exfoliërende werking op de huid.
Hierdoor verdunt de bovenste huidlaag waardoor de huid gladder wordt, poriën ontstoppen en de huidvernieuwing wordt bevorderd.
Het is essentieel om de zon te vermijden en minimaal SPF 30 te gebruiken na de behandeling.
Acnetherapie kan naar behoefte aangevuld worden met de minerale make-up producten van Jane Iredale, welke in de meeste gevallen ook vergoed worden onder camouflagetherapie wanneer je aanvullend verzekerd bent.

Tips voor acnepreventie

  • Voeding: vermijd voedsel dat acne kan triggeren zoals zuivel en producten met geraffineerde suikers. Vermijd tijdens het snoepen dus vooral de suikers, ga bij voorkeur voor een zoute snack.
  • Slaap: zorg voor voldoende rust; slaap bevordert het huidherstel. Verschoon regelmatig je kussensloop, hier hopen de bacteriën zich ook op.
  • Stress: probeer stress te minimaliseren met technieken zoals meditatie of yoga. Probeer bij voorkeur eens een bodyscan voor het slapengaan.
  • Reinigen en verzorging: gebruik niet-comedogene producten en reinig de huid zowel in de ochtend als in de avond, wij kunnen jou voorzien van een passend productadvies. 

Kosten en verwijzing

Voor het behandelen van een onzuivere huid bij Huidtherapie Brabant is geen verwijzing nodig. De kosten variëren afhankelijk van het type behandeling en de duur van de sessie. Neem contact op met één van onze specialisten voor meer informatie over prijzen en specifieke behandelingen. 

Wil je direct een afspraak maken? Dat kan door contact op te nemen met onze therapeuten of direct online!