Ook zonder verwijzing naar de huidtherapeut!

Zonder verwijzing naar de huidtherapeut!

Kunt u zonder verwijzing van uw huisarts naar de huidtherapeut? Ja, huidtherapeuten zijn sinds 2011 bevoegd om patiënten in behandeling te nemen zonder verwijzing van een arts of een specialist. Het is dus niet meer nodig om een verwijzing van arts of specialist te hebben. Huidtherapie Brabant zal altijd een uitgebreid vraaggesprek met u als patiënt voeren. Uiteraard mag u ook met verwijzing van uw huisarts een afspraak maken in een van onze praktijken.

Voordelen voor u als patiënt

Heeft u vragen of problemen met uw huid? Dankzij de directe toegankelijkheid kunt u zonder verwijzing bij ons terecht en kunnen wij u professioneel en snel helpen. Huidtherapeuten bij Huidtherapie Brabant hebben specifieke en uitgebreide kennis over de huid. Op het moment dat we u kunnen behandelen, starten we onze behandeling vaak direct op. Mochten wij u, om wat voor reden dan ook, niet kunnen helpen, zullen wij u adviseren contact te zoeken met uw huisarts of specialist.

Vergoedt uw zorgverzekering uw behandeling?

In de meeste gevallen vergoedt uw zorgverzekeraar (een gedeelte van) de behandelingen. De exacte vergoeding is afhankelijk van uw zorgverzekering, indicatie en voorgestelde behandeling. Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen op welke vergoeding u recht hebt.

Samenwerking met uw arts

Als Huidtherapie Brabant werken wij intensief samen met de huisartsen uit de omgeving Dongen, Breda, Tilburg, Zevenbergen en Prinsenbeek. Ook werken wij samen met medisch specialisten, zoals dermatologen en plastisch chirurgen. Wij vinden het belangrijk dat wij intensief contact onderhouden met uw huisarts of specialist over de voortgang van uw behandeling.

Kwaliteit en deskundigheid

Naast de persoonlijke aanpak vinden wij kwaliteit en deskundigheid van groot belang. Om u zonder verwijzing te kunnen behandelen zijn de huidtherapeuten van Huidtherapie Brabant extra geschoold en dus bevoegd.  Het is voor u als patiënt goed te weten dat niet iedereen zich zomaar huidtherapeut mag noemen. Een huidtherapeut is HBO-gediplomeerd. Binnen Huidtherapie Brabant werken we met 3 gediplomeerde huidtherapeuten.