Pedicure

Bij Huidtherapie Brabant kunt u terecht voor een pedicure of voetverzorging. Wij verzorgen graag uw voeten met de aandacht die zij verdienen. Samen met u bekijken we welke pedicure behandeling voor u geschikt is. Nieuwsgierig? Lees meer over de diverse pedicure behandelingen die wij bieden.

Voeten dragen heel ons lichaam, ze krijgen hierdoor veel te verduren. Toch worden ze helaas vaak vergeten. Hierdoor kunnen klachten ontstaan die pijn kunnen veroorzaken. Regelmatig een bezoek aan een vakbekwame pedicure bij Huidtherapie Brabant zal zorgen dat pijnlijke voeten worden voorkomen. Bij Huidtherapie Brabant krijgen uw voeten de behandeling die ze nodig hebben.

Wat doet een pedicure precies?

Tot de werkzaamheden van een pedicure behoren onder andere:

 • het verwijderen van eelt
 • het verwijderen van likdoorns
 • het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels
 • nagelproblemen oplossen
 • het geven van adviezen
 • het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten

In onze praktijk wordt gewerkt met de masterspray nattechniek. Dit houdt in dat het handstuk van de pedicuremotor een geïntegreerde verstuiver heeft, waardoor stofdeeltjes zich aan minuscule druppeltjes van de verstuivende vloeistof hechten.
De werking van deze pedicure motor is hierdoor hygiënisch en voelt tevens lekker fris en koel aan tijdens de behandeling.

Pedicure behandeling

Bij Huidtherapie Brabant zijn er verschillende pedicure behandelingen mogelijk. Tijdens uw eerste bezoek aan de praktijk worden u voeten uitgebreid bekeken en zal de pedicure samen in overleg met u de behandeling kiezen die het beste bij u voeten past.

1. Pedicure basis (max 30 min)
 • Desinfectie voor optimale hygiëne
 • Het knippen van de nagels
 • Het verwijderen van overtollig eelt
 • Behandelen van huidproblemen: likdoorns / kloven
 • Behandelen van nagelproblemen: verdikte nagels/ ingegroeide nagels
 • Het mechanisch afwerken van de nagels en het eelt.
 • De behandeling wordt afgesloten met een korte voetmassage, waarbij de pedicure gebruik maakt van een verzorgende voetenbalsem.
2. Pedicure plus

De Pedicure Basis wordt gecombineerd met een voetpeeling. De voetpeeling wordt door middel van een zachte massage aangebracht. Het zorgt ervoor dat de dode huidcellen van uw voeten verwijderd worden. Hierdoor voelen uw voeten weer zacht en glad aan.

3. Pedicure extra plus

De Pedicure Plus wordt gecombineerd met een verzorgend voetmasker. Het zorgt voor extra ontspanning voor uw voeten en uw voeten zullen na deze behandeling weer heerlijk fris, ontspannen en zacht aanvoelen. Een echte aanrader voor de zomer, wanneer u weer openschoen zult gaan dragen!

4. Deelbehandeling (max 15 min)

Het behandelen van alleen een likdoorn of ingegroeide teennagel.

Lakken van nagels

Tijdens uw pedicure behandeling naar keuze lakken wij tegen een kleine vergoeding uw nagels. Wel vragen wij u om uit hygiënisch oogpunt zelf uw nagellak mee te nemen. Om beschadiging van de nagellak te voorkomen geven wij u als tip om uw teenslippers mee te nemen.

Samenwerking met Podotherapeut in Prinsenbeek

Indien u problemen aan de voeten heeft, die wij als pedicure niet optimaal kunnen behandelen, verwijzen wij u door naar de podotherapeut. In ons Gezondheidscentrum is Podotherapie Alewijnse gevestigd. Podotherapie Alewijnse is gespecialiseerd in het diagnosticeren, herkennen en behandelen van voetklachten en klachten aan het bewegingsapparaat (voet – enkel – knie – heup – rug) als gevolg van een afwijkende voetstand en/ of werking van de voet.