Reinigen is belangrijk, immers een gezonde huid begint bij een schone huid!

Je huid reinigen is van groot belang! Het twee maal daags reinigen van de huid is de eerste en tevens belangrijkste stap is in de huidverzorging. Een verzorgingsritueel dat nog regelmatig uit gemak door veel mensen wordt overgeslagen.

Een goed gereinigde huid is de basis van alles. Een huid die namelijk niet op een goede manier gereinigd wordt heeft meer kans op verstopte poriën, er kunnen sneller onzuiverheden ontstaan en de huid kan er grauw uit gaan zien. Tevens werken verzorgingsproducten beter op een schone huid. Zelfs de duurste en beste cremes zullen niet optimaal hun werk kunnen doen, wanneer de huid niet schoon is.

Waarom de huid twee maal daags reinigen

Overdag komt er veel vuil op de huid te liggen. Het is daarom belangrijk om voor het slapen gaan de huid schoon te maken. In de nacht herstelt de huid zich van invloeden van buitenaf zoals zon, verwarming, airco, uitlaatgassen en van binnenuit zoals stress, roken, alcohol en ongezonde voeding. Ook al gebruik je geen make-up of eet je nog zo gezond, het reinigen blijft enorm belangrijk. Daarnaast produceert de huid zelf ook afvalstoffen en huidvetten, waardoor de huid zich afsluit. Dit soort vuil is niet weg te spoelen met water.

Welk reinigingsproduct kies je dan?

Er zijn verschillende huidtype, daarom is het belangrijk dat je een juist reinigingsproduct kiest die bij jouw huidtype past. Bij Huidtherapie Brabant kun je terecht voor een vrijblijvend advies voor je huidverzorging. Er wordt gebruik gemaakt van diverse cosmetica merken zoals: Maria Galland, Louis Widmer, Eucerin, Meditopics, Dermacolor, Lira zodat er aan alle huidtype een juist product kan worden geadviseerd.

Er zijn verschillende soorten reinigingsproducten: Creme (mild, voller van structuur en geschikt voor mensen met een hele droge huid), Milk (mild en geschikt voor de meeste huidsoorten), gel (verwijdert een vetlaagje en kan uitdrogen, Foam (voor een vette huid en acne huid). Een vette huid bestrijd je namelijk nooit met vette producten.

Leuke weetjes

Water:

Veel mensen gaan in de ochtend onder de douche en wassen hun gezicht met water. Water heeft een pH-waarde van gemiddeld 7.0/ 7.5. Het lichaam heeft na gebruik van water zes tot zeven uur nodig om de zuurgraad van de huid te herstellen. Een tonic/ lotion brengt de pH-waarde van de huid direct omlaag.

Zuurgraad:

De huid heeft een pH-waarde van 5.5. Deze zuurgraad beschermt de huid tegen bacteriën en schimmels.

Verschil reiniger en make-upremover:

Dit zijn twee verschillende producten. Je kunt je gezicht niet in zijn geheel reinigen met een make-upremover  omdat hier agressieve ingrediënten in zitten. Een make-upremover is vaak op oliebasis en dat is niet voor ieder huidtype geschikt. Na het verwijderen van de make-up is het aan te raden om een oogverzorging te gebruiken, zodat de huid rondom de ogen niet te veel uitdroogt.

Wil je meer informatie over huidverzorging of wil je een persoonlijk advies. Neem dan contact met ons op.