Sta vandaag even stil bij de huidziekte psoriasis!

Vandaag is het wereld Psoriasis dag. In deze virtual reality video wordt aandacht gevraagd voor deze huidziekte. Bekijk hier eerst even een campagne filmpje. Doe dit wel even via je smartphone, tip!


Zoals je ziet sta je in een zwembad. Zodra je je telefoon beweegt, draait het beeld 360 graden met je mee. Je kunt naar links, naar rechts en zelfs naar boven kijken. Virtual reality, maar dan zonder speciale bril.Het filmpje laat op een zeer confronterende wijze zien wat iemand meemaakt met psoriasis die gaat zwemmen. Je speelt zelf als het ware de hoofdrol in de film. Zo komt er een meisje op je afgelopen, dat vraagt of je besmettelijk bent ? Een jongen zegt: Zo hé, wat zie jij eruit. Nasty.

Psoriasis is een veelvoorkomende aandoening waar bijna 1 op de 50 Nederlanders mee kampt. De chronische huidziekte is grotendeels erfelijk bepaald en de huidaandoening komt bij ongeveer 2% van de bevolking voor. Het wordt gekenmerkt door een schilferende, droge, niet besmettelijke aandoeningen die over het hele lichaam kan voorkomen. Je ziet het voornamelijk terugkomen bij de armen en de benen. Psoriasis is een onderschatte ziekte die niet alleen leidt tot fysiek ongemak, maar ook grote impact heeft op de kwaliteit van leven voor patiënten. Er is helaas nog weinig bekend over de ontsteking die psoriasis veroorzaakt.

Het is ontzettend belangrijk om aandacht te vragen voor deze vervelende huidziekte. Bekijk ook onderstaande video met diverse reacties van mensen.

Psoriasis haargrens
Psoriasis hand