Stijlvolle, slimme design armband die je beschermt tegen de zon!

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken dat het belangrijk is om je huid te beschermen tegen de UV-straling van de zon. Te veel zon is immers schadelijk; het veroudert de huid en verhoogt de kans op huidkanker. Lees ook ons blog over de feiten rondom zonlicht en de zonnebank.

De wereld van gadgets groeit en we zien steeds vaker nieuwe en handige toepassingen in de gezondheidszorg. Het is echter in het dagelijks leven veelal een mannending. Denk aan de verschillende apps, sport wearables en TV, computer- en telefoongadgets. We hebben nu ook iets voor de dames gespot. Zo kwamen we deze technische, door Louis Vuitton ontworpen, armband tegen. Deze armband waarschuwt je wanneer je te lang in de zon zit.

Bij deze armband hoort uiteraard ook een app die je kunt installeren op je smartphone. Hierop kun je precies zien aan hoeveel zonlicht je op dat moment wordt blootgesteld. Middels de app welke je kunt downloaden in de appstore krijg je min of meer ook advies over welke factor zonnebrand je op dat moment het beste kunt smeren. Uiteraard blijft een goede voorbereiding en professionele voorlichting essentieel.

Met deze technische innovatie kun je verbranding en irritatie van de huid wellicht voorkomen. De app berekent op basis van je huidtype wat voor een dosis zon de gebruiker mag hebben. Ook toont de app, wanneer men zich het beste kan insmeren met zonnebrand, een hoed op kan doen en een zonnebril op kan zetten.

Uiteindelijk is het een innovatie die wij alleen maar toejuichen. Het is immers van groot belang dat je je huid beschermt tegen zonlicht. Deze nieuwe technieken en technologie├źn maken het makkelijker om de huid daadwerkelijk goed te beschermen tegen de zon! Natuurlijk staat dit nog maar in de kinderschoenen. Gebruik dus altijd je gezond verstand en laat je vooraf goed adviseren.

Meer informatie over deze armband kun je vinden op de site van Netatmo.