Stoptober, roken en de effecten op de huid.

Oktober de maand die in het teken staat van het stoppen met roken, wordt ook wel stoptober genoemd.
Dat roken slecht is voor de gezondheid weten we allemaal. Nu willen wij als huidtherapeuten en schoonheidsspecialistes u niet de les gaan lezen betreft het stoppen met roken maar willen we wel graag uw aandacht besteden aan de kans op schade die het roken veroorzaakt voor de huid.

Roken is schadelijk voor u huid

Vermoeide doffe huid: 

Roken zorgt dat de allerkleinste bloedvaatjes ofwel de haarvaatjes, niet meer goed functioneren. Hierdoor kan ook de huid niet goed gevoed worden met de zuurstof die het zo nodig heeft om de frisse tint en kleur te behouden. De huid wordt dunner en poriën verstoppen. De giftige stoffen en de vrije radicalen die bij het roken vrijkomen zorgen ervoor dat de huid sneller verouderd. Het tast het collageen aan die voor de stevigheid van de huid zorgt, waardoor er eerder en diepere rimpels kunnen ontstaan. De rimpels ontstaan vaak op de plaatsen daar waar de gezichtsbewegingen worden gemaakt tijdens het roken. (loodrechte lijnen rondom de mond, ogen).

Verhoogd risico op huidproblemen:

Behalve dat de huid er niet mooier op wordt, neemt de natuurlijke bescherming en het vermogen tot herstel af. Dit heeft tot gevolg dat de huid veel vatbaarder wordt voor moeilijk genezende wonden, infecties, zonnebrand en huidziektes als psoriasis.

Syndroom Fauvre- Racouchot: 

Fauvre-Racouchot zie je vaak ontstaan bij mannen boven de 60. Rondom de ogen, met name op de slapen, ontstaan flinke blackheads en gaat de huid zijn elasticiteit verliezen. De huid kleurt vaak geel. Wij als huidtherapeut kunnen comedonen verwijderen en de huid peelen, daarnaast is thuis reinigen en het smeren met aha10% creme belangrijk om de huid gezond te verzorgen. Daarnaast is het belangrijk dat de huid dagelijks beschermd wordt tegen uv beschadiging d.m.v. een goede zonnebrandcreme.

Wat kunnen wij voor u doen?

Wij werken met kwalitatieve producten van Maria Galland. De gevolgen van roken maakt onze huid dunner en er treden ook sneller verouderingsverschijnselen op. Maria Galland heeft hiervoor een behandeling ontwikkelt. De Sion profilift is een innovatieve lifting-behandeling van Maria Galland die uw gezicht een direct zichtbare, voelbare langdurige lifting geeft. Deze behandeling bestaat uit verschillende massagetechnieken. Denk bijvoorbeeld aan de Shiatsu oosterse drukpunt massage ( yoga voor het gezicht) en de bindweefsel massage welke ervoor zorgt dat de huid gevitaliseerd en verstevigd wordt. De effectieve werkstoffen van Profilift gaan tot diep in de huid, waar ze de drie hoofdoorzaken van verlies van stevigheid tegengaan. Het resultaat is een mooiere huid. Rimpels worden vermindert, gelaatscontouren worden strakker en uw huid ziet er jonger uit, alsof uw huid gelift is.

Verder kunnen we de rokershuid ook een oppepper geven door het te behandelen met peelingen. Alpha Hydroxy Acids ofwel fruitzuren verbeteren direct de doorbloeding van de huid en stimuleren de celdeling zodat de huidstructuren verbeteren. Daarnaast zorgt de peeling ervoor dat de huid weer elastischer wordt. De huid is zo weer in staat om zijn eigen vocht vast te houden.

Lira peelingen. We kunnen u ook een Lira peeling  in een kuurvorm van 3-6 behandelingen aanbieden. Lira werkt met verschillende zuren die elk weer een ander effect hebben op de huid. Ook deze zuren zijn voornamelijk gewonnen uit fruit. Dankzij de Lira peelingen kunnen we werken aan bijvoorbeeld het verjongen van de huid, pigmentstoornissen, doorbloeding en rimpels. Wij zullen samen met u aan de hand van de huidproblemen en huidtype een geschikt behandelplan opstellen.

Wist u dat najaar de perfecte tijd is om te starten met peelingen.

Van groot belang is dat u uw rokershuid goed verzorgd. Pas op met wondjes, desinfecteer eventueel extra. Gebruik producten die het collageen in de huid stimuleren en ervoor zorgen dat de vrije radicalen minder schade kunnen aanrichten. Daarnaast kan u dagelijks de huid beschermen tegen zonnebrand door een dagcreme te gebruiken met een spf.

Wil u de huid echt helpen? Stop dan met roken. Heeft dit dan direct zichtbaar effect? Jazeker heeft dit direct effect! Zodra u stopt met roken zal de doorbloeding van de huid verbeteren en zal u snel weer de gezonde blos op de wangen krijgen. De huid wordt egaler en frisser.