Praktijk-huidtherapie-brabant-prinsenbeek

Vergoedingen huidtherapie 2024

Hoe zit het met de vergoedingen voor huidtherapie in 2024? Nu de zorgverzekeraars hun premies en behandelingen weer bekendgemaakt hebben, is dit geen gekke vraag. Voor verschillende huidtherapeutische behandelingen is het namelijk mogelijk om een vergoeding te krijgen, denk hierbij aan acnetherapie, definitieve ontharing in het gelaat en camouflagetherapie. Heb jij al gekeken waar jij vergoeding voor kunt krijgen? Wij hebben de vergoedingen voor huidtherapie in 2024 alvast voor je op een rijtje gezet. Zo kun je makkelijk kijken welke verzekering voor jou het meest voordelig is.  

Vergoeding acnetherapie

We vertellen je graag meer over de vergoedingen voor acnetherapie in 2024.

Acnetherapie is een verzamelnaam voor de behandeling van puistjes in het gelaat. Deze behandelingen kunnen bestaan uit verschillende technieken, zoals een reiniging, chemische peeling of productadvies. Acnetherapie wordt ingezet bij verschillende vormen van acne en rosacea. Wist je dat de behandeling van huidschade/littekens ten gevolge van acne ook wordt vergoed? Denk hierbij aan chemische peelings en microneedling. Alle bovenstaande behandelingen worden geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Vanuit de basisverzekering is alleen vergoeding mogelijk wanneer je bij de dermatoloog komt voor acnebehandelingen. Dan valt de acnetherapie onder medisch-specialistische zorg. Wel is er dan soms een verwijzing of voorschrift van de huisarts nodig. Gezien wij contracten hebben met alle zorgverzekeraars, heb je bij ons geen verwijzing nodig voor acnetherapie. De vergoeding telt overigens alleen voor acnebehandelingen, producten krijg je niet vergoed. Sommige verzekeraars vergoeden een maximaal bedrag per dag. In een overzicht vindt je de vergoedingen voor acnetherapie in 2024 bij alle verschillende zorgverzekeraars.

Vergoeding voor ontharing

Kun je in 2024 een vergoeding voor ontharing krijgen en hoe zit dat? 

Onder definitieve ontharing verstaan wij twee soorten behandelingen, namelijk laserontharing/IPL en elektrische epilatie. Bij beide manieren gaat het om vermindering van ongewenste haargroei in het gelaat. Laserontharing/IPL wordt toegepast bij donkere haren, elektrische epilatie zetten we in bij lichte beharing (blond, rossig, wit of grijs). Deze behandelingen worden enkel vergoed vanuit de aanvullende verzekering. 

In veel gevallen is er voor vergoeding een verwijzing nodig van de huisarts. Per verzekering kan het verschillen of de behandeling volledig of slechts gedeeltelijk vergoed wordt. Vaak krijg je een maximumbedrag per jaar vergoed, soms kan het echter ook zijn dat de verzekeraar eenmalig een bepaald bedrag vergoed. Wil je weten wat voor jouw zorgverzekering geldt? We verwijzen je graag naar een handig overzicht voor alle vergoedingen voor definitieve ontharing in 2024.

Vergoeding camouflagetherapie 2024

Ook voor camouflagetherapie is het in 2024 mogelijk om een vergoeding te krijgen. Camouflagetherapie is een behandeling waarbij huidaandoeningen, kleurafwijkingen en oneffenheden (tijdelijk) minder zichtbaar worden gemaakt. Dit kan worden toegepast bij onder andere littekens, acne en pigmentaandoeningen. Camouflagetherapie kan toegepast worden door middel van verschillende methoden, denk hierbij aan dekkende make-up, peelings of laserbehandelingen. Per verzekering verschilt het wat er vergoed wordt onder camouflagetherapie, controleer hiervoor dus goed je verzekering. Camouflagetherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering en enkel behandelingen in het gelaat en/of de hals worden vergoed. In sommige gevallen is een verwijzing van de huisarts noodzakelijk. Per verzekering kan het verschillen of de behandeling volledig of slechts gedeeltelijk vergoed wordt. Vaak krijg je een maximumbedrag per jaar vergoed, soms kan het echter ook zijn dat de verzekeraar eenmalig een bepaald bedrag vergoed. Zowel de behandeling zelf als de eventuele camouflagemiddelen worden vanuit hetzelfde budget vergoed. Ook voor deze vergoedingen is er een handig overzicht beschikbaar. 

Goed om te weten

  • • De vergoeding voor acnetherapie, ontharen en camouflagetherapie kan soms deel uitmaken van een algemeen huidbudget. Dit is een maximumbedrag per jaar waaronder alle huidbehandelingen vallen. Wanneer je meerdere behandelingen ondergaat, heeft dit invloed op de hoogte van je vergoeding.
  • Er wordt een aantal eisen gesteld aan zorgverleners voor het uitkeren van een vergoeding van een behandeling. Zo moet de huidtherapeut een BIG-erkende behandelaar zijn en ingeschreven staan in het Kwaliteitsregister Paramedici. Daarnaast moet de huidtherapeut ook aangesloten zijn bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en een zorgcontract hebben met jouw zorgverzekeraar. Alle huidtherapeuten bij Huidtherapie Brabant voldoen aan deze eisen.
Gezichtsbehandeling-LPG-Endermologie-HTB

Afspraak maken

Benieuwd geworden naar één of meerdere van onze behandelingen of wil je weten wat de kosten zijn? Neem dan snel contact op voor een intakegesprek met één van onze huidtherapeuten. Zij kunnen meer informatie geven en al je vragen beantwoorden. We helpen je graag!