Vergoedingen
De vergoedingen voor behandelingen door een huidtherapeut verschillen sterk. Ze zijn afhankelijk van de soort behandeling en de soort verzekering die u heeft. Veel therapieën worden gedeeltelijk of geheel vergoed. Uw zorgverzekeraar kan u precies vertellen welke rechten op vergoeding u heeft, omdat  polisvoorwaarden en vergoedingen sterk aan veranderingen onderhevig zijn. Tevens kunt u bij uw zorgverzekeraar navragen of uw een verwijsbrief van uw huisarts of specialist nodig heeft. Wij als huidtherapeuten werken samen met alle regionale huisartspraktijken, dermatologen en hebben met alle zorgverzekeraars in Nederland een samenwerkingsovereenkomst.

Vanuit de aanvullende verzekering worden de volgende behandelingen (gedeeltelijk) vergoed:

  • Acnetherapie
  • Camouflagetherapie
  • Elektrische epilatie
  • Littekentherapie
  • Laserontharing
  • Oedeemtherapie

Voor bovenstaande behandelingen ontvangt  uzelf de rekening. Deze kunt dan bij uw zorgverzekeraar indienen.

Wanneer er sprake is van chronische oedeem- of littekentherapie zullen wij rechtstreeks de behandelingen bij uw verzekering declareren, evenals het aanmeten en leveren van therapeutische elastische arm- en beenkousen (steunkousen).

Kwaliteitregistratie van Huidtherapie Brabant
Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici (BIG-geregistreerd). Hiervoor gelden aan aantal criteria ten aanzien van werkervaring en deskundigheidsbevordering. Naast de kwaliteitsbewaking is het voor u van belang om in aanmerking te komen voor vergoeding bij uw zorgverzekeraar.

Tarieven huidtherapie
Na de behandeling kunt u betalen via een pinautomaat of contant. U krijgt van ons een factuur mee, welke u kunt indienen bij uw zorgverzekeraar. De tarieven verschillen per behandeling. Voor meer informatie over de tarieven, of het maken van een afspraak kunt u vrijblijvend contact opnemen met Huidtherapie Brabant.