Zijn uw voeten al klaar voor de slippers?

Het is bijna zomer! De vakantie lijkt nog ver weg, maar stiekem komt die al dichtbij. De dagen worden mooier en de slippers kunnen misschien al snel uit de kast worden gehaald. Jij wilt toch ook met mooie zachte voeten in open schoenen en met zachte pijnvrije voeten wandelingen maken of stralen in je nieuwe slippers? Maar veel mensen hebben last van eelt of kloven. Wat kun je eraan doen? We helpen u op weg met enkele tips.

Hoe ziet de behandeling van de pedicure eruit

De pedicure kan vakkundig uw voeten behandelen. Tijdens een pedicure behandeling zal de pedicure uw teennagels knippen, eelt, hielkloven, ingegroeide teennagels en likdoorns worden behandeld. Ter afsluiting van de behandeling wordt een verzorgende voetcrème in gemasseerd. Tevens kan een pedicurebehandeling uitgebreid worden met een voet scrub en voetmasker.

Handige tips om zelf thuis toe te passen

Wanneer u veel last heeft van eelt of hielkloven, adviseren wij om twee maal per week voor het douchen/ baden uw voeten te behandelen met een voetvijl. Veel mensen doen dit na een bad, maar doordat de huid dan weker is, is het moeilijker om het eelt goed er van af te vijlen en er kunnen makkelijker wondjes ontstaan.

  • Behandel iedere week uw voeten met een voet scrub (bijvoorbeeld de voet scrub van Laufwunder, verkrijgbaar bij Huidtherapie Brabant). Voet scrub is grover in de korrel dan voor het gezicht of lichaam. Hiermee worden de dode huidcellen verwijderd en het zorgt ervoor dat de huid gladder en zachter aanvoelt.
  • Om de huid te verzorgen en het eelt en hielkloven te behandelen is het belangrijk om dagelijks een voet creme te gebruiken. Huidtherapie Brabant adviseert u de volgende crèmes.

Carbamide Forte 18% Ureum

Wordt toegepast bij hardnekkig eelt. Voorkomt nieuwe vorming van eelt. Ook geschikt als voetverzorging bij diabeten

Carbamide creme 12% Ureum

De Carbamide Crème is ideaal bij een droge en ruwe huid, eelt, kloven. Ook geschikt voor droge handen, schrale plekken op het lichaam.

Epaderm Creme

Wordt gebruikt voor eczeem, psoriasis en droge huidaandoeningen.