5 tips om de huid te reinigen tijdens de carnaval!

De carnaval staat weer voor de deur. Het feest waar vier dagen in het teken staan van verkleden, schminken, ouwehoeren, feesten, gezellig samen gek doen en alcohol nuttigen. Tijdens deze feestdagen is de aandacht voor de huid doorgaans wat minder. Dit is in vele opzichten erg jammer. Carnaval is namelijk best intensief voor de huid: weinig slaap, veel alcohol, weinig water, schmink, veel make-up en de afwisseling van warmte (binnen) en kou (buiten), maken de huid kwetsbaar. Goede reiniging en verzorging van de huid is daarom echt een pre. Ga je geen carnaval vieren maar skiën en après-skiën? Lees dan ook ons blog: bescherm uw huid tijdens de wintersport!

Waarom reinigen van de huid?

Om het feest der feesten goed door te komen, is het van belang op de juiste momenten aandacht voor je huid te hebben. Na een avond feestvieren is je huid vies. Voor het slapen gaan, wassen we vaak wel onze handen maar vergeten we ons gezicht, armen en nek. Met als gevolg dat we het vuil en de viezigheid van een dag carnaval nog op onze huid hebben tijdens het slapen.

In het gunstigste geval halen we wel snel een natte washand over onze neus en smeren lekker een nachtcrème in. Dit is echt zonde, want tijdens het slapen probeert de huid, die overdag opgelopen schade, te repareren. Hoe goed denk je dat de huid in deze situatie verzorgd is? Hoeveel nut denk je dat je crème in deze situatie heeft? Het niet of onvoldoende reinigen van de huid na een dag of avond carnaval vieren is funest voor je huid. Je huid wordt grauw, de poriën verstoppen, de huid wordt vettiger en er ontstaan puisten en pukkels.

5 Tips voor een goede reiniging

Om je huid tijdens de carnaval goed te verzorgen, heb je  in de eerste plaats een goede reiniging nodig. Een reiniging die huidvetten en vuil verwijdert en ervoor zorgt dat kalk, chloor en andere mineralen verwijderd worden van onze huid. Hierbij 5 huidverzorging tips om de carnaval goed door te komen.

  1. Was je handen na een dag / avond carnavallen alvorens je gezicht gaat reinigen. Gebruik hiervoor lauwwarm water. Te warm water droogt de huid namelijk uit.
  2. Haal je schmink of lippenstift van je gezicht met een reinigingsmelk, reinigingsgel, reinigingscrème of lotion. Masseer het reinigingsproduct goed in en spoel het grondig af.
  3. Gebruik voor het reinigen van de ogen een speciale oogmake-up remover.
  4. Na het reinigen adviseren wij een herstellende nachtcrème aan te brengen.
  5. Drink voor het slapen gaan minimaal een glas water. Dit is enerzijds goed voor je eventuele kater maar is ook goed om het vochtpeil in de huid in balans te houden.

Na het carnavalsfeest is het goed om je huid een uitgebreide herstelbehandeling te geven. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een fijne scrubcrème. Hiermee verwijder je de dode huidcellen en worden werkstoffen van de dagcrème beter opgenomen in de huid. Om de huid extra te verzorgen en te laten ontspannen adviseren wij tevens om na de carnavalsperiode gebruik te maken van een masker. Laat het masker 10 tot 15 minuten inwerken. Je huid zal zich sneller herstellen na deze intensieve feestperiode.

Iedere huid is natuurlijk anders en daarom moet per huid bekeken worden welke reiniging en verzorging het beste is de huid. Voor een persoonlijk huidadvies of voor een herstellende gezichtsbehandeling kun je ook terecht in de praktijk van Huidtherapie Brabant.