Weg met die vervelende mee-eters!

Wie heeft ze niet? Vooral jongeren hebben veel last van mee-eters, of anders gezegd: comedonen. Maar ook op latere leeftijd hebben veel mensen nog regelmatig mee-eters op het gezicht, de rug of in de nek. De mee-eters zijn zwarte of witte puntjes in de huid, die o.a. kunnen ontstaan door hormonen of het niet goed reinigen van de huid. Maar wat zijn mee-eters precies, hoe kun je mee-eters verwijderen en voorkomen?

Wat zijn mee-eters precies?

Een mee-eter ontstaat als een porie gemakkelijk verstopt raakt. Dit kan komen wanneer het laagje dode huidcellen op de huid te dik is, waardoor de porie blokkeert of door een verhoogde talgproductie. Deze verhoogde talgproductie krijg je vaak door hormonen, hierbij vermengen dikke propjes met talg zich met dode huidcellen en blijven in de talgklier achter. De ‘open’ mee-eters met de zwarte koppen ontstaan vooral op de plaatsen waar de poriën groter zijn, zoals rondom de neus of op de kin. Deze verstopte poriën kunnen vaak weinig kwaad. De witte mee-eters hebben een witte kop, die vaak alleen goed te zien is wanneer de huid wordt strak getrokken. Deze mee-eters kunnen gaan ontsteken als deze er niet tijdig worden uitgehaald, waarna er een rode puist ontstaat.

Hoe kun je mee-eters verwijderen?

Mee-eters kun je het beste laten verwijderen bij een huidtherapeute, zij hebben speciale middelen om de huid grondig te reinigen en beschadigen de huid niet bij het verwijderen van mee-eters. Bovendien kan de huidtherapeute je tijdens een persoonlijk huidadvies vertellen wat je thuis het beste kunt doen aan je huid. Zelf mee-eters verwijderen is zeker niet het advies, omdat de kans op huidbeschadiging groot is.

Hoe voorkom je mee-eters?

Ondanks dat er ontzettend veel zogenaamde wondermiddeltjes bestaan, voorkom je mee-eters niet in zijn geheel. Wanneer het ligt aan je hormoonspiegel kan je hier weinig aan doen. Wat je wel kan doen, is het dagelijks reinigen van de huid. Hierdoor blijven de poriën schoon en heb je minder dode huidcellen. Met deze oplossing zullen de zwarte mee-eters wat afzwakken, maar helemaal verdwijnen helaas niet. Bij de specialisten van Huidtherapie-Brabant kun je de mee-eters veilig en in zijn geheel laten verwijderen. Bij de behandeling wordt de huid eerst oppervlakkig met een mousse/wasgel gereinigd, vervolgens wordt de huid met een milde lotion behandeld om zo het overtollige talg te verwijderen. Hierna wordt met een dunne naald een opening gemaakt waardoor het opgehoopte talg naar buiten wordt gedrukt. Puistjes, mee-eters en gerstekorrels worden zorgvuldig verwijderd. Tenslotte wordt de huid nabehandeld. Een behandeling duurt gemiddeld een half uur. De huid is na de behandeling meestal lichtrood van kleur, dit trekt binnen uur weer bij. Lees ook ons blog: blijf af van je puistjes en laat acne professioneel behandelen!

Wil je meer informatie over acnetherapie neem dan vrijblijvende contact met ons op.